Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gomba akarsz lenni, vagy tölgyfa?

2019. február 01. 03:00 - daniella_89

„Vegyétek fel új természeteteket, mely Istenhez hasonlatossá lett alkotva – igaz és szent." (Efézus 4:24, NLT fordítás)

oak-tree-and-sun.jpg

 

Amikor Isten segít a lelki növekedésben, nem csak csettint egyet az ujjaival és már meg is történt. Az egy folyamat. Amikor Isten egy gombát akar készíteni, ahhoz hat óra szükséges, amikor egy tölgyfát, az hatvan évbe telik.

Gomba akarsz lenni vagy tölgyfa?

A Szent Szellem változásokat fog véghezvinni az életedben olyan dolgokon keresztül is, amikről nem is gondoltad volna. Ez azonban nem történik meg egyik napról a másikra. Azért imádkozom, hogy a Szent Szellem és Isten igéjének munkája nyomán, más hívők, például a házicsoportod tagjai támogatásával növekedj a lelki érettségben, a Krisztushoz hasonlóvá válásban és haladj a céljaid felé a következő évtizedben.

Azt akarom, hogy erősebb légy érzelmileg, fizikailag, lelkileg, pszichológiailag és anyagilag. Ehhez azonban ezeket neked is akarnod kell. A Biblia azt mondja: „Vegyétek fel új természeteteket, mely Istenhez hasonlatossá lett alkotva – igaz és szent." (Efézus 4:24, NLT fordítás).

Így válunk egyre inkább Jézushoz hasonlóvá. Pál apostol ezt mondja: „Ahogy az Úr Szelleme munkálkodik bennünk, egyre inkább hozzá hasonlóvá válunk."(2Korinthus 3:18, TLB fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen Krisztusi jellemvonásokat kell magadra öltened, hogy Isten fokozatosan dolgozhasson rajtad?
  • Hogyan segít Isten igéje abban, hogy megerősödj az életed minden területén?
  • Hogyan hat a célodra, ha egyre inkább Jézushoz hasonlóvá válsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.25. Ford.:Lilla:))

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása