Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyisd ki a Bibliádat, ha szeretnéd megismerni Isten akaratát!

2019. március 26. 03:00 - csmsdvd

„Isten igéje figyelmeztet a veszélyre és elirányít a rejtett kincsek felé. Különben, hogyan is találnánk meg saját utunkat? Vagy hogyan tudnánk meg, mikor tettetjük magunkat?” (Zsolt 19:11-12 The Message)

Istennek szinte minden akarata ismert lehet számunkra. A rendelkezések le vannak fektetve. Ahogyan kinyitod a Bibliát, Isten megnyílik számodra, elkezd hozzád szólni. Vagy netán azt szeretnéd, ha Isten az égre írná számodra szóló üzenetét? Miért tenné ezt, amikor Ő már beleírta ezt egy könyvbe? Ha naponta olvasod a Bibliát, meglátod, mit üzen neked.

Ne a sugallatokat várd, hanem az igeverseket olvasd.

„Isten igéje figyelmeztet a veszélyre és elirányít a rejtett kincsek felé. Különben, hogyan is találnánk meg saját utunkat? Vagy hogyan tudnánk meg, mikor tettetjük magunkat?” (Zsolt 19:11-12 The Message)

Isten tanítja az ő rendelkezéseit. Amikor iránymutatásra van szükséged, megtudhatod, hogy körülményeid vagy érzéseid egybeesnek -e Isten szavaival. A Biblia visszaigazolja Isten akaratát.

Viszont az is jó, ha tudod, Isten azt szeretné, ha előbb engedelmesen teljesítenél, mielőtt újabb dolgokat mutat számodra. Azaz, ha Isten már elmondta, mit szeretne tőled, de még nem cselekedted meg, ne várd el, hogy a következő lépést megmutatja. Tőled várja az első lépést.

Korábban azt kértem tőled, elmélkedj Isten igéjén, kezdd a 23. zsoltár szavaival. Elmélkedni Isten igéjén, azt jelenti, hogy elmélyülsz és egy ideig Isten igéjére összpontosítasz. Először olvasd lassan, esetleg többször hangosan, többféleképpen hangsúlyozva a szavakat és mondatokat. Másodszor, reagálj a szöveg igaz mivoltára. Harmadszor, válaszolj Istennek, annak fényében, amit olvastál, ezt is lehet csendben vagy hangosan. Negyedszer pedig maradj Isten igéjének közelségében, meghallgatva, amit Isten szeretne mondani a Biblián keresztül.

Egyszerűen csak a Bibliádat kell kinyitnod, hogy megtudd, mi Isten akarata a te életedben. Azután, szánj rá időt, olvasd és tanulmányozd, hogy szíved és elméd megváltozzon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A Zsolt 23,3 versében ezt mondja, „Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért”. A te engedelmességeddel Isten mit akar elérni?
  • Isten igéje, hogyan fedi fel az ő akaratát, ha nem mondja el pontosan, hogy milyen döntést vár el tőled?
  • Miért szeretne Isten többet annál, hogy csak olvasd a Bibliát? Mi az igén való elmélkedés célja?

(* Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.19)                                               

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása