Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt mód, ahogy Jézus védelmez és vezet

2019. március 28. 03:00 - gabormel

Célom az, hogy életet adjak, és az bőségben teljen. Én vagyok a Jó Pásztor. A Jó Pásztor az életét adja juhaiért.” (Jn 10:10-11, TLB fordítás)

028.jpg

 

A juhok alapvetően védtelen állatok, ezért a pásztor eszközöket vesz igénybe, hogy védje és gondozza juhait.  Egy botot használ az őrzésre és védelemre, és egy kampós pásztorbotot, hogy kiszabadítsa a juhokat.

 

Olyanok vagyunk, mint az elveszett juhok, Jézus azért jött a Földre, hogy Jó Pásztorunk legyen. Ahogy a pásztor fizikai eszközöket használ a terelésre és védelemre, úgy Isten is védeni és vezetni akar téged. Íme, öt mód, ahogyan ezt teszi:

 

1. Ha a fájdalmaidat Jézus elé viszed, Ő könyörületes.

 

Jézus könyörületes hozzánk, mert tudja, hogy nélküle gyámoltalanok vagyunk (Mt 9:36). Nem megsemmisít, hanem felemel. Nem vitatkozik, hanem meggyógyít.

 

Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem Ő szolgáljon másoknak, és váltságul életét adja sokakért.” (Mt 20:28, ESV fordítás)

 

2. Ha követed Őt, Jézus a helyes irányba vezet.

 

A pásztor elől megy. Élenjár, és maga után hív. Jézus nem hátulról irányítja az életedet, hanem ezt mondja: „Nézd, hogyan csinálom, nézd, hol megyek.”

 

Amikor az összes juhát kivezeti, elindul előttük, és ők követik, mert ismerik hangját.” (Jn 10:4, CEV fordítás)

 

3. Ha összezavarodsz vagy elkóborolsz, Jézus megtalál és visszahoz.

 

Amikor Jézus visszahoz az elkóborlásból, nem fog megbüntetni, de fegyelmezhet téged. Ha egy pásztornak van egy báránya, amelyik hajlamos a kódorgásra, annak gyakran összeköti a lábait, így az nem tud mozogni. Hasonlóképp tesz Isten is. Néha lesántít minket, hogy megakadályozza kóborlásunkat.

 

Ha egy embernek száz juha van, és az egyik közülük elveszik, ott hagyja a másik kilencvenkilencet a hegyen, hogy megkeresse azt az egyet.” (Mt 18:12, NCV fordítás)

 

4. Ha hibázol vagy elesel, Jézus megment és a helyes útra terel, hogy talpra állj.

 

Mint minden bárány, nemcsak mendegélünk, hanem meg is botlunk, hibázunk. Amikor bízunk Istenben, hogy hibázásainkkor Ő visszafogad és megment, akkor hűségesen mindig visszamehetünk hozzá.

 

Ha valakinek közületek van egy báránya, és az szombaton gödörbe esik, nem fogja-e megmenteni és kiemelni onnan? Mennyivel többet ér az ember, mint a juh!” (Mt 12:11-12, NIV fordítás)

 

5. Ha bízol abban, hogy megment, Jézus megtartja ígéretét, és megteszi azt.

 

Nem a te feladatod megmenteni magadat. A te feladatod csupán csak annyi, hogy fogd meg Isten kezét, és mondd: „Istenem, mindenem a Tiéd – a jóságom, a rosszaságom és a csúfságom is.” Isten sokkal jobban szeret annál, hogy ilyen esetben elhagyjon.

 

Atyám adta nekem a juhomat. Ő mindenkinél nagyobb, és nincs senki, aki el tudná lopni az én juhomat Atyám kezéből.” (Jn 10:29, NCV fordítás)

 

Isten jósága azt jelenti, hogy vezet, oltalmaz, védelmez, útbaigazít és megment. Senki más nem képes arra, hogy ezt az öt jótéteményt felajánlja neked. Ezek csak Jézustól, a mi Jó Pásztorunktól származhatnak.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

 

  • Milyen irányba vezet téged Jézus jelenleg? A munkádban, a családodban, a közösségedben, az egyházadban, a kapcsolataidban?
  • Mit tanultál Isten fegyelmezéséből?
  • Bízol Isten ígéreteiben, hogy soha nem hagy el téged és mindig utánad megy? Miért vagy miért nem?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása