Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az ima ereje az emberi kapcsolatokban

2019. április 10. 03:00 - Besther

"(Isten) hallja, amikor kérjük Őt; és mivel tudjuk, hogy ez igaz, azt is tudjuk, hogy Ő megadja nekünk, amit tőle kérünk." (1János 5:15, GNT fordítás)

Image result for prayer really works

Gondolkodtál már azon, hogy az ima valóban működik-e? Imádkozol valamiért, és a Sátán ezt suttogja neked: Mit gondolsz, ki vagy te?... Mit csinálsz?... Isten úgyse figyel rád... Ne vesztegesd az időd... Felejtsd el az egészet...

Az ima azért működik, mert Isten az, aki mindent irányít. Minden csoda alapja Isten saját szuverenitása, önálló hatalma. Miért tesz meg egy csodát és egy másikat nem? Azért, mert Övé az irányítás. Nekünk csak bíznunk kell az Ő bölcsességében és jóságában.

Pál ezt mondja az Efézusi levél 3:20-ban: "(Isten)...képes megtenni sokkal többet annál, mint amit kérni merünk vagy mint amiről álmodunk – messze többet a legbuzgóbb imáinkban kért dolgoknál, a vágyainknál, a gondolatainknál vagy a reményeinknél."  (TLB fordítás).

Az ima arra képes, amire Isten képes. Az Ő erőforrásai számodra is elérhetőek. Az Újtestamentum hússzor mondja, hogy kérj. Nagyon ösztönző és bátorító tudni azt, hogy amire én nem tudok hatással lenni vagy amit nem tudok befolyásolni, azt Isten tudja. Lehet, hogy én nem tudok megváltoztatni egy helyzetet, de tudok imádkozni, és Isten meg tudja változtatni.

Isten egy rossz emberi kapcsolatot is jóra tud változtatni. Ennek a változásnak a leggyorsabb módja az, hogy elkezdjük megköszönni Istennek azt az embert, akivel nehezen jövünk ki.

Az érte való imádkozás meg fogja változtatni a hozzáállásodat, és ő is változni fog. A pozitív ima sokkal erősebb, mint a pozitív gondolkodás. Az emberek lehet, hogy visszautasítják a segítségünket, nem veszik figyelembe a kéréseinket vagy nem fogadják meg a tanácsainkat, de az imáinkkal szemben erőtlenek.

Hogyan imádkozz? Minél pontosabban fogalmazod meg a kérésed az imában, annál egyértelműbb választ fogsz kapni. 

A Filippi 1:9-11-ben Pál apostol pontosan leírja, hogy ő hogyan imádkozik az emberekért: "És imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjon bennetek ismerettel és igazi megértéssel, hogy meg tudjátok ítélni, mi a legjobb, hogy tiszták és feddhetetlenek legyetek Krisztus napjára, és hogy tele legyetek a megigazultság gyümölcseivel, amelyek Jézus Krisztus által jelennek meg – hogy ez Isten dicsőségére és dicséretére legyen." (NIV fordítás).

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

A Filippibeliekhez írt levél tehát négy dolgot emel ki azzal kapcsolatban, hogyan imádkozhatunk valakiért. Ha rendszeresen így imádkozol, tapasztalni fogod, hogy megváltozik a másik emberhez való hozzáállásod, és azt is, hogy ő is megváltozik.

Imádkozz azért, hogy

- gazdagodjon szeretetben – imádkozz, hogy nagyobb legyen benne a szeretet;

- fel tudja ismerni, mi a legjobb – imádkozz, hogy bölcs döntéseket hozzon;

- tiszta és feddhetetlen legyen imádkozz azért, hogy azt tegye, ami helyes;

- legyen tele a megigazultság gyümölcseivel – imádkozz, hogy Isten dicsőségére éljen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása