Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szabadságot akar neked adni.

2019. április 13. 03:00 - Lilla:)

„Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” (János 8:36., Újfordítás)

A világ a szabadság fogalmát a fegyelmezetlenül élésben határozza meg: „Azt teszek, amit akarok és mindenkinek azt mondok, amit akarok, nem veszek tudomást róla, hogy mit mondanak mások.” Valószínűleg ezzel mindenkit megégetsz magad körül, de legalább úgy viselkedsz, ahogyan te akarod. A világ azt mondja, megkapod a szabadságod, de csak úgy, ha teljes mértékben önzővé válsz.

A Biblia azonban azt mondja, hogy az egyetlen út az igazi szabadsághoz Jézuson keresztül vezet: „Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok vagytok.” (János 8:36., Újfordítás).

Az igazi szabadság a félelemtől való szabadság, amikor lelkiismeretfurdalás, aggodalmak, keserűség és halálfélelem nélkül élsz. Nem kell szerepeket játszanod, mert szabadon lehetsz önmagad.

Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a félelmektől? Úgy, hogy engeded, hogy Isten szeressen! János apostol azt tanítja, hogy „a szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” (1. János 4:18./a, Újfordítás).

Amikor rádöbbensz arra, hogy Isten mennyire szeret téged, attól kezdve teljes szabadságban élhetsz. Valójában dicsőíted Istent, amikor világossá válik számodra, hogy „maga Isten a szeretet.” A dicsőítés egyik megnyilvánulása, ha egyetértesz azzal, hogy Ő egy szerető, gondoskodó Isten és támaszunkat leljük „az ő szeretetében, amit számunkra tartogat”. (1. János 4:16./a, Újfordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan tapasztalhatod meg a szabadságot Jézus követésén keresztül?
  • Ha nehezedre esik elhinni, hogy Isten szeret téged, miért nem kételkedsz a hitedben?
  • Hogyan mutatta meg neked Isten az Ő szeretetét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.06., Ford.: kennedymárti)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása