Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan válaszd a hitet a félelmek fölött

2019. április 28. 03:00 - Anika Enikő

“Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!" ( János 20:19)

 

A félelem mindig behatárol téged. Nem tapasztalhatod meg az Istentől jövő legjobbat, ha félelemben élsz.

Gondolj csak a kétezer évvel ezelőtti, első Húsvétra. A tanítványok nem látták Jézust, ám hallották, hogy feltámadt a halottak közül. Nem tudták, hogy vajon higyjenek a híreknek, vagy sem. Nagyon féltek!

A Biblia eképpen írja le: “Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!" (János 20:19)

Vegyük csak észre, hogy bezárták az ajtót, mert féltek. Ezt teszi a félelem.  A félelem minden ajtót bezárat veled, amin Isten szeretné, hogy bemenj vagy keresztülmenj.

Lehetséges, hogy összetört a szíved, és azt mondod magadnak, hogy soha többet nem engedsz senkit sem újra közel magadhoz.

Lehetséges, hogy kockáztattál egy munkahellyel kapcsolatban, és nem sikerült. És soha többet nem akarsz újra egy új karrierlehetőséget kipróbálni.

Lehet, hogy gyülekezetbeli megbántottság van a szívedben, és ezért kizártad Istent az életedből.

Nem védheted meg magad a fájdalmaktól. Balgaság, akár még megpróbálni is, mert egy olyan bolygón élünk, ami a bűn által megtört.

Barátomnak, Rick Mucchow-nak minden oka megvolt arra, hogy féljen, amikor megtudta, hogy az agydaganata nem műthető. Ám a félelem helyett Rick a hitet választotta.

Mindig azt kérdezgetik tőle, hogy hogyan kezeli a félelmeit a diagnózisa óta. Szeretem, ahogy válaszol. Hat jellegzetes erőforrásról tesz említést, melyek segítenek neki, és segíthetnek neked is:

  1. Isten jelenléte. Rick személyesen ismeri, és közeli barátjának tudja Istent, nem valami távoli istenségnek.
  2. Isten munkálkodásának a figyelése. Rick látott csodákat már korábban, és tudja, hogy újra látja majd őket.
  3. Isten ígéretei a Bibliában. Évek óta Rick olyan dalokat ír, melyek Isten ígéretein alapszanak. Újraéli őket és erősítik a hitét.
  4. Megtanulta, hogy ha nehéz időket élsz, akkor több dicsőítésre van szükséged az életedben.
  5. A gyülekezeti családjának a támogatására bízta magát.
  6. Isten tervének a jósága. Rick megvallja a Róma 8:28 ígéretét: ”Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.”

Önsegítő könyvekből nem kaphatod meg ezt a fajta önbizalmat, melyre ilyen helyzetekben szükség van. Isten ismeretéből kaphatod meg.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen félelmekkel kell most szembenézned?
  • Milyen hatással van a félelem az életedre, és azok életére akik fontosan neked?
  • A hit Isten ellenszere a félelemre. Miként és hogyan bízhatsz Istenben, hogy segít neked felülkerededni az életedben jelenlevő félelmek fölött?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.21.)

Szólj hozzá!
Címkék: félelem hit bizalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása