Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ellenállás esetén három dologra kell emlékezned

2019. július 22. 03:00 - gabormel

„Boldogok, akik az igazságért üldözést szenvednek, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akiket az emberek miattam gúnyolnak, üldöznek, és mindenféle hazug szóval gonosz dolgokat rátok fognak énmiattam. Örvendezzetek és ujjongjatok, mert nagy jutalom vár rátok a mennyben!” (Mt 5,10–12 NLT fordítás)

iraqchris.jpg

Amikor úgy érzed, hogy a világ nyomást gyakorol rád, mert szereted Jézust, míg mások nem, három dolog jusson eszedbe!

Az ellenállás sokkal inkább Jézushoz hasonlóvá tehet

Jézus azt mondja a János evangéliuma 15. fejezetének 18–20 versében: „Ha a világ gyűlöl benneteket, jusson eszetekbe, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Mint övéit szeretne benneteket a világ, ha hozzá tartoznátok, de többé már nem vagytok a világ részei. Én választottalak benneteket a világból, így a világ gyűlöl titeket. Emlékeztek, mit mondtam? A szolga nem nagyobb az uránál. Minthogy engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. És ha meghallgattak volna engem, titeket is meghallgatnának.” (NLT forítás)

Ha felnősz, és Jézushoz hasonlóvá válsz, akkor ugyanazokon a dolgokon kell keresztül menned, mint amin Jézus keresztülment, beleértve a magányt, a csüggedést, a stresszt és a kísértést. Miért mentene meg Isten ezektől a dolgoktól, ha saját fiát sem kímélte?

Az ellenállás elmélyít a hitben.

A hited egy izomhoz hasonló. Az izmaid nem fognak fejlődni a széken való ücsörgéstől, és a popcorn evéstől. Az izmok attól növekednek, ha nyújtják, feszítik, és tesztelik. Soha nem fognak fejlődni az izmaid, ha nincsenek súlyok, amelyek az ellenkező irányba ne húznák.

Ha nincsenek ellenállók az életedben, a hited sem fog növekedni. Jelenleg a legerősebb hívők a világban azok, akiknek a hite leginkább próbára van téve. A Biblia azt mondja Péter első levele 1. fejezetének 7. versében: „Ezek a próbák majd megmutatják, hogy a hitetek valódi, mely értékesebb a tűz próbálta, megtisztított aranynál. Tehát, ha a hitetek a sok kísértés ellenére is erős marad, Jézus Krisztus eljövetelekor dicséretet, dicsőséget és tiszteletet hoz majd nektek.” (NLT fordítás)

Az ellenállás örök jutalmat ad neked.

Máté evangéliuma 5. fejezetének 10–12. verse azt mondja: „Boldogok, akik az igazságért üldözést szenvednek, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akiket az emberek miattam gúnyolnak, üldöznek, és mindenféle hazug szóval gonosz dolgokat rátok fognak énmiattam. Örvendezzetek és ujjongjatok, mert nagy jutalom vár rátok a mennyben!” (NLT fordítás)

Isten mindenkit meg fog áldani, akiket azért üldöznek, mert érte élnek. Jegyezd meg, hogy nem azért fogsz jutalmat kapni, mert goromba és ellenszenves vagy. Ha üldöztetésed idején álszentként viselkedsz, nem mártír, hanem csak egy visszataszító ember leszel.

Ezért nem részesülsz jutalomban, hanem csak azért, ha Jézushoz hasonló vagy. Amikor megosztod a hited, tedd azt kedvességgel és tisztelettel, ahogy Jézus tette, és akkor majd megjutalmaznak egy napon a mennyben.

Erre a három dologra emlékezz, mikor a hitedben megingatnak: ez Jézushoz hasonlóvá tehet, mélyítheti a hitedet, és az örökkévalóságban jutalmat kapsz érte.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan reagáltál a hited próbájára? Ez hogyan befolyásolta Istenhez való fordulásodat?
  • Milyen üldöztetés figyelhető meg a kultúránkban?
  • Isten hogyan szeretné, hogy imádkozzunk az egész világban üldözött keresztényekért?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása