Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számíts rá, hogy Isten megsokszorozza nagylelkűséged!

2019. szeptember 25. 03:00 - Erika1832

„Isten bőségesen meg tud áldani benneteket, hogy mindaz, amire szükségetek van, mindenkor meglegyen számotokra, hogy minden jó dologban bővelkedjetek” (2Kor 9,8 NIV fordítás).

szolotoke.jpg


Ha Istennek tetszően jársz el a dolgaidban, például nagylelkűen adakozol, és helyes motívumból, akkor számíthatsz rá, hogy megadja mindazt, amire szükséged van.

A mai igeversben megfigyelhetjük, hogy gyakran szerepel benne a „minden” szó. Isten ebben a versben azt mondja, hogy ő az összes szükségedről gondoskodni fog az életed során, ha bízol benne.

A legfontosabb kérdés a következő: milyen mértékben akarod, hogy Isten megáldja az életedet? Mindenre vonatkozóan bízni fogsz benne, és követni fogod a parancsait, bármik is legyenek azok?

Ha Istennek tetsző módon élsz, és ha Isten útján jársz, akkor számíthatsz rá, hogy a nagylelkűséged elvetett magjait ő meg fogja sokszorozni: „Aki ellátja a magvetőt vetőmaggal, és kenyérrel ételül, a ti vetőmagotokat is megsokasítja, és az igazságotok aratását is megszaporítja” (2Kor 9,10 NIV fordítás).

Számíts rá, hogy Isten megsokszorozza a magot, amit elvetettél. Az adakozás nem olyan, mintha egy adósságot kellene visszafizetned. Ez egy mag, amit elvetsz. És amikor elengedjük, amit Isten a kezünkbe adott (mert ő adta nekünk legelőször), akkor ő ehelyett sokkal többet fog adni.

Jézus ötször is megparancsolja nekünk a Szentírásban, hogy ne a földön gyűjtsünk vagyont, hanem a mennyben. Hogyan tudod ezt megtenni? Úgy, hogy adsz, és elveted a nagylelkűség magjait.

Amikor így teszel, Isten arra fogja felhasználni a bőkezűséged, hogy másokat is nagylelkűségre indítson. Látni fogják, hogy te mindennel kapcsolatban Istenben bízol, és ez számukra is áldás lesz. Ez az áldás pedig olyan termést fog hozni, amit Isten újra meg tud sokszorozni úgy, hogy el sem tudjuk képzelni.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Isten milyen módon volt hozzád nagylelkű? 
  • Hogyan változtatta meg az adakozásodat az, hogy egyre jobban bízol abban, hogy Isten gondoskodik minden szükségedről?
  • Hogyan ösztönzött téged mások nagylelkűsége arra, hogy te is nagylelkűen élj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.18.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: adakozás adás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása