Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ismerd meg Istent mélyen és bensőségesen!

2019. október 02. 03:00 - magyarosijulia

„Mert határozott célom az, hogy [...] fokozatosan egyre mélyebben és bensőségesebben megismerjem őt, hogy egyre erősebben és tisztábban érzékeljem, felismerjem és megértsem személyének csodáját” (Fil 3,10 AMP fordítás).

A boldogság abban rejlik, ha minden nap egy kicsit jobban megismerjük Istent.

Pál levelében ezt olvassuk: „Mert határozott célom az, hogy [...] fokozatosan egyre mélyebben és bensőségesebben megismerjem őt, hogy egyre erősebben és tisztábban érzékeljem, felismerjem és megértsem személyének csodáját” (Fil 3,10 AMP fordítás).

Pál azért tudta egyre mélyebben és bensőségesebben megismerni Istent, mert kapcsolatban volt vele, és rászánta az időt, hogy megismerje őt.

Véletlenül nem lehet mélyen és bensőségesen megismerni Istent. Ahogy Pál mondja, ez egy határozott cél. Ez olyasmi, amiért tenned kell valamit. Be kell fektetni az idődet.

Legyen időd Istenre! Ha minden reggel 10 vagy 15 percet rászánsz arra, hogy kizárólag Istenre figyelj, elkezded tisztábban megérteni Isten csodáit. Ugyanakkor elkezdesz nagyobb boldogságot tapasztalni az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen dolgokat csinálsz minden nap legalább 15 percig? Azért teszed meg ezeket, mert szükségesek, vagy csak szokásoddá váltak?
  • Hogyan igazíthatod úgy az időbeosztásodat, hogy több időt tölthess Istennel?
  • Milyen kikapcsolódások tehetnek túl elfoglalttá ahhoz, hogy időd tölts Istennel?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása