Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor dolgozol, Isten figyel rád

2020. január 17. 03:00 - ReveSz

20200117.jpg

Ne látszatra szolgáljatok, mintha emberek tetszését keresnétek, hanem mint Krisztus szolgái, akik szívesen teljesítik Isten akaratát!” (Ef 6,6).

Ha hívő vagy, nem számít, ki a főnököd a munkahelyeden, végtére is te Istennek dolgozol. Akár látja, akár nem látja valaki, hogy éppen mit cselekszel, Isten látja, és nem akarja, hogy elpocsékold munkáltatód idejét vagy eszközeit. Lehet, hogy utálod a munkádat, esetleg lehet, hogy azt gondolod, alulfizetett vagy, de nem ez a lényeg. A Biblia azt mondja: teljesíts jobban a minimális elvárásoknál! Isten azt mondja: hozd ki magadból a legjobbat!

Lehet, hogy ismersz olyat, aki csak akkor dolgozik keményen, amikor a főnöke figyeli. Vagy lehet, hogy látsz olyanokat, akik hazavisznek értékeket a munkahelyről, ami valójában lopás. Netán ismersz olyat, aki munkaidőben extra hosszú pihenőket tart, vagy rendszeresen késik és korán távozik.

Gondolnád, hogy Isten az ilyen munkát a vandalizmushoz hasonlítja? A példabeszédek könyve 18. fejezetének 9. verse ezt mondja: „A lazsáló szokások és a hanyag munka ugyanolyan rossz, mint a vandalizmus” (The Message fordítás). A The Living Bible így fordítja ezt a verset: „A lusta személy olyan rossz, mint az, aki lerombolja a dolgokat.”

Isten szerint komoly bűn az, amikor nem végzünk egész napos munkát egész napos fizetésünkért. Még akkor is, ha senki más nem dolgozik rendesen, Jézus követőinek azt kell tenniük.

Amikor úgy dolgozol, mintha Istennek dolgoznál, Isten megáldja becsületességedet. Nagy valószínűséggel munkahelyi vezetőd is észre fogja venni, elkötelezettségedet céged vagy szervezeted sikerességéért, és még az is lehet, hogy ez anyagi áldásokhoz vezet. De ami ennél fontosabb, hogy lelkileg növekedsz, amikor Istennek engedelmeskedve végzed munkádat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért hasonlítja Isten a lopáshoz azt, amikor a munkahelyen nem a legjobbat hozzuk ki magunkból?
  • Amikor rájössz arra, hogy Isten az igazi munkahelyi főnököd, hogyan változik meg a munkához való hozzáállásod?
  • Mit gondolsz, mit mondana Isten arról az időről, amit a munkahelyeden töltesz? Mit kellene megváltoztatnod, ha van ilyen?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása