Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten próbára tesz a pénzügyeiden keresztül

2020. január 31. 03:00 - Lilla:)

20200131.jpg

„Bízz a pénzedben, és összetörsz. Bízz Istenben, és virágozz, mint egy fa!” (Péld 11,28 TLB fordítás)

Isten arra használja a pénzt, hogy próbára tegyen. Nem csak úgy automatikusan adja bárkinek az áldást. Először letesztel, hogy valóban megbízható vagy-e. Mielőtt Isten szellemi erővel ruházna fel, anyagi javakat ad. Ha nem bánsz jól a pénzzel, akkor mégis miért kellene rád bíznia azt, ami igazán fontos?

Isten kedvenc eszköze, amivel próbára tesz, a pénz, ami három dolgot mutat meg:

A pénz megmutatja, mit szeretsz a legjobban. Arra szánod a legtöbb időt és pénzt, amit a legjobban szeretsz, és ezt tökéletesen alátámasztja a naptárad és a bankszámlád is. Jézus azt mondja: „Ne halmozzatok fel kincseket itt a földön! [...] Gyűjtsetek kincseket a mennyben! [...] Ahol a kincseid vannak, oda kívánkozik a szíved is” (Mt 6,19–21 NLT fordítás). Ahol a szíved akarod, hogy legyen, arra szánd a pénzed, és azzal foglalkozz!

A pénz megmutatja, miben bízol leginkább. Megmutatja, miben hiszel. A pénzben vagy Istenben bízol a biztonságot illetően? A pénztől vagy Istentől várod, hogy boldog légy? A példabeszédek könyve 11. fejezetének 28. verse ezt mondja: „Bízz a pénzedben, és összetörsz. Bízz Istenben, és virágozz, mint egy fa!” (TLB fordítás).

A pénz megmutatja, hogy bízhat-e benned Isten. Ha valaki rosszul kezeli a pénzt, sokszor az életét sem tudja jól irányítani. Isten látni akarja, hogyan bánsz az anyagi dolgokkal, mielőtt szellemi áldásokat bízna rád. A Biblia ezt mondja: „Ha nem voltatok megbízhatóak a világi javak kezelésében, ki bíz majd rátok igazi gazdagságot? És ha nem voltatok megbízhatóak más tulajdonával kapcsolatban, ki ad majd nektek saját tulajdont?” (Lk 16,11–12 NIV fordítás).

Közvetlen kapcsolat van az érettség és a pénz között. És közvetlen kapcsolat van a szellemi erő és a között, hogy hogyan bánsz a birtokodban lévő dolgokkal. Közvetlen kapcsolatban áll Isten áldása és az, hogy mit teszel a pénzeddel.

Ne felejtsd el, hogy ezek kapcsolatban állnak egymással! Ahogy bánsz a pénzzel, meghatározza, hogy mennyire áldja meg Isten az életedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A bankszámlád alapján te mit szeretsz a legjobban?
  • Kértél már Istentől több áldást az életedre? Mit gondolsz, a pénzügyeid mennyire vannak kihatással arra, hogy Isten mennyit hajlandó rád bízni?
  • Mit jelent a Lukács evangéliuma 16. részében olvasható „igazi gazdagság”, amit Isten azokra bíz, akik felelősséggel használják az ő ajándékait?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása