Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Még a halálban is magabiztossá tesz, ha szabadságban élsz

2020. március 14. 03:00 - Lilla:)

20200314.jpg

„Mert Isten nem a félelem lelkét adta nekünk, hanem az erőét, a szeretetét és a józan elméét” (2Tim 1,7 NKJV fordítás).

Amikor az emberek nem akarnak a halálról beszélni, az általában azért van, mert félnek tőle, hiszen nem tudják, hogy mi van a halál után. Ez a félelem pedig abból fakad, hogy nem biztosak az Istennel való kapcsolatukban.
A halál azonban elkerülhetetlen. Biztosan bekövetkezik, és van, hogy váratlanul jön. A halál a nagy egyensúlyteremtő. A Biblia azt mondja nekünk: „és ahogy el van rendelve, hogy az ember meghaljon, utána pedig az ítélet következzen” (Zsid 9,27 KJV fordítás).

Nem tűnik bolondságnak, hogy úgy éld az életed, hogy nem készülsz fel valamire, amiről tudod, hogy úgyis be fog következni? Az élet sokkal élvezhetőbbé válik, amikor biztos vagy benne, mi fog veled történni a halál után.

Isten nem akarja, hogy félj a haláltól. Meg akar szabadítani a félelemtől. Hogyan? Úgy, hogy engedi, hogy annyira megismerd őt, hogy amikor meghalsz, az olyan legyen, mintha csak sebességet váltanál. Lediplomázol és hazaérsz. Amikor tisztában vagy vele, hogy mi történik majd a halálod után, az felszabadító érzés az életedre vonatkozóan.

A Biblia azt mondja: „Mert Isten nem a félelem lelkét adta nekünk, hanem az erőét, a szeretetét és a józan elméét” (2Tim 1,7 NKJV fordítás).

Mi az, ami téged fogságban tart? Bármi legyen is az, nem kell belenyugodnod. Isten elküldte Jézus Krisztust a földre, hogy meghaljon a bűneidért, és hogy egy jobb életet adjon neked. Ez az igazi szabadság. Ez a Jó Hír.

Én arra biztatlak, hogy fogadd be Jézust az életedbe, ne azért, mert ma este meghalhatsz, hanem mert holnap élned kell. Azzal, amit Jézus a kereszten tett, teljes szabadságot ajánl számodra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogy érzel a halállal kapcsolatban?
  • Találkoztál már olyannal, aki nem félt a haláltól? Hol találta meg az az ember a békéjét?
  • Miben lenne másabb az életed, ha valójában a Jézus által ajánlott szabadságban élnél?

( *Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása