Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy ok, hogy folytasd az imádkozást, amíg választ nem kapsz

2020. április 06. 03:00 - FodorImi

20200406.jpg

„Legyetek éberek és kitartóak az imádságban!” (Ef 6,18 NLT fordítás).

Miért kellene kitartónak maradnod az imádságban – ahogyan Pál levele az efezusiakhoz  6. fejezetének 18. verse mondja – még akkor is, ha nem érkezik válasz? Íme négy ok:

A kitartó imádság fókuszálja a figyelmedet.
Amikor ismételten imádkozol valamiért, azzal nem Istent emlékezteted. Neki nincs szüksége rá. Ezzel magadat emlékezteted arra, hogy ki a forrás a válaszaidra és minden szükségedre. Ha minden imádságodra azonnal választ kaptál volna, akkor két dolog lenne igaz. Először, az imádság romboló fegyverré válna az életedben. Másodszor, sosem gondolnál Istenre, mert ő csak egy automatává válna. Ha minden alkalommal, mikor imádkozol, azonnal jönne az eredmény, csak az áldásra gondolnál. Isten azonban azt akarja, hogy az áldásadóra gondolj!

A kitartó imádság világossá teszi a kérésedet.
A válasz késése időt ad számodra, hogy tisztázd, pontosan mit is akarsz, és finomítsd az imádságod. Amikor kitartóan imádkozol a mennyei Atyádhoz, az elválasztja a mély vágyódást a pillanatnyi szeszélytől. Azt jelenti, hogy valamit igazán szeretnél. Az, hogy késik a válasz Istentől, nem azt jelenti, hogy Isten nem akarna válaszolni az imáidra. Igenis akar válaszolni. Csak éppen azt akarja, hogy legyél biztos benne, valójában mit is akarsz.

A kitartó imádság, próbára teszi a hitedet.
Jakab levele 1. fejezetének 3–4. veresei azt mondják: „Amikor a hitetek próbára van téve, a kitartásotok esélyt kap a növekedésre. Engedjétek hát, hadd növekedjen, mert amikor a kitartásotok teljesen kifejlődött, akkor lesztek tökéletesek, hibátlanok, bármilyen fogyatkozás nélkül” (NLT fordítás). A hited próbája az egyetlen módja annak, hogy felnövekedj a szellemi érettségre. Annak pedig, hogy Isten megpróbálja a hited, az egyik módja az, hogy késik néhány imádságodra adott válasszal.

A kitartó imádság felkészíti szívedet a válaszra.
Amikor valamit kérsz Istentől, ő szinte mindig jobb választ akar adni, mint amit te kérsz az imádságodban. Néha azért nem akar választ adni az imakérésedre, mert kicsiben gondolkodsz, és túl keveset kérsz. Ő valami nagyobbat akar adni. Előbb azonban fel akar készíteni rá. Isten tehát az imára adott válasz késleltetését használja arra, hogy segítsen növekedned, hogy készen állj és felkészült legyél egy nagyobb és jobb válaszra.

Ne felejtsd el: „Isten képes, sokkal, sokkal többet tenni, mint amit kérni vagy elképzelni tudnánk” (Ef 3,20 NCV fordítás).

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, amiért már hosszú ideje imádkozol? Hogyan kellene finomítanod, pontosítanod a kérésed?
  • Ha Isten most azzal próbál meg, hogy késik az imádságod megválaszolásával, hogyan tudnád megmutatni neki, hogy növekedni akarsz, és elfogadod magad számára az ő akaratát és célját?
  • Gondolj valamire, amiért már évek óta imádkozol, és Isten sosem adta meg. Hogyan látod azt, hogy valójában áldás az életedben, hogy ő nem válaszolta meg ezt az imát?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása