Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan építsd az életedet erős alapra?

2020. április 23. 03:00 - gerbeaud

20200423.jpg

„Mindenki, aki hallja ezeket a szavaimat, és gyakorlattá teszi azokat, olyan, mint a bölcs ember, aki a házát kősziklára építette” (Mt 7,24 NIV fordítás).

Máté evangéliumában Jézus elmond egy történetet két építkezőről: a bölcsről és a bolondról. A bolond a házát homokra építi. Mikor jön a vihar, a ház összeomlik. Jézus azt mondja, hogy akik hallják a tanítását, de nem ültetik át a gyakorlatba, hasonlók a bolond építkezőhöz.

A bölcs építkező azonban sziklára építi a házát. Amikor jön az eső és a szél, a háza szilárdan áll. Jézus azt mondja: „Mindenki, aki hallja ezeket a szavaimat, és gyakorlattá teszi azokat, olyan, mint a bölcs ember, aki a házát kősziklára építette” (Mt 7,24 NIV fordítás).

Jakabnak is sok mondanivalója volt a Biblia tanításainak alkalmazásáról. Jakab levelének első fejezete három példával zárul arról, hogyan tudhatod, hogy ténylegesen átültetted a gyakorlatba Isten Igéjét:

1. Irányított szád lesz: „Azok, akik istenfélőnek tartják magukat, és még szabadjára engedik a nyelvüket, becsapják magukat, és a hitük hiábavaló” (Jak 1,26 NIV fordítás).

2. Gondoskodó szíved lesz: „A hit, amelyet Isten, az Atyánk elfogad, olyan tiszta és hibátlan, mint ez: gondoskodni az árvákról és az özvegyekről a bajukban” (Jak 1,27 NIV fordítás).

3. Tiszta elméd lesz: „megőrizni az embernek önmagát a világ általi szennyeződéstől” (Jak 1,27 NIV fordítás).

Jakab azt mondja, ezek a dolgok a hiteles kereszténység bizonyítékai.

János evangéliuma 13. fejezetének a 17. versében Jézus azt mondja a követőinek: „Most, hogy tudjátok ezeket a dolgokat, áldottak lesztek, ha megteszitek” (NIV fordítás). A Biblia áldásai akkor következnek be, amikor a tanításait megvalósítjuk.

Mindegy, hogy ki vagy, több lelki igazságot tudsz, mint amennyit ténylegesen meg is élsz. Úgyhogy kezdd csak ott, ahol tartasz. Gyakorold azt, amit már tudsz! Aztán, ahogy egyre többet tanulsz, ültesd át azt is a gyakorlatba! Legyél az Ige cselekvője!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen módon változott meg az életed a Biblia tanításainak megvalósításával?

Ahogy olvastad Jakab bizonyítékait a hiteles kereszténységről, ott tartasz-e már? Ha nem, remélem, megnyitod ma az életedet Jézus Krisztusnak. Íme egy ima, amelyik segít téged ebben:

Jézus, hiszem, hogy meghaltál értem a kereszten. Bánom a bűneimet, és kérlek, bocsáss meg nekem! Akarom, hogy belépj az életembe, és az életemet a követéseddel akarom tölteni.

Ha imádkoztad ezt az imát, Isten megbocsátja a bűneidet, és egy új kezdetet biztosít. Most pedig legyen hited és bátorságod elkezdeni követni Jézust azzal, hogy átülteted a gyakorlatba azt, amit Isten Igéjéből tanultál.

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása