Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kezeljük a lehetetlent?

2020. május 28. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Minden áron szerezd meg a tényeket!” (Péld 23,23 TLB fordítás).

Kértek már olyat tőled, amiről azt gondoltad, hogy lehetetlen megcsinálni? Talán egy barát, főnök, szülő kért olyasmire, ami túl nagy feladatnak tűnt.

Lehet, hogy most egy ilyen kéréssel nézel szembe. Azon töprengsz, hogy hogyan fogsz nekilátni.

A következő áhítatokban meg fogom veled osztani, mit mond a Biblia arról, hogy hogyan kezeljük a lehetetlent.

De kezdjük azzal, hogy hogyan is kell elkezdened.

Először is: ne pánikolj!

Kövesd Dániel példáját! Dániel próféta könyve 2. fejezetében Nebukadneccar király kétségbeesetten fordult a csillagjósaihoz, hogy megfejtsék álmát. Amikor kudarcot vallottak, elrendelte, hogy minden tanácsadóját végezzek ki Dániellel és barátaival együtt.

Amikor Dániel meghallotta a híreket, tapintatosan megkérdezte a király biztonsági őreinek parancsnokát, Arjókot: Miért adott ki a király ilyen kíméletlen rendeletet? Arjók elmesélte Dánielnek, hogy mi történt. Dániel azonnal ment, és királyi engedélyt szerzett több időre, hogy elmondhassa a királynak, mit jelent az álom. Aztán Dániel hazament, és elmondta barátainak, Hananjának, Mísáélnak és Azarjának, hogy mi történt. Arra kérte őket, hogy imádkozzanak a menny Istenéhez irgalomért, és kérjék tőle, hogy megmutassa nekik a titkot ezáltal elkerülve, hogy megöljék őket Babilon többi tanácsosával együtt. Még aznap este látomásban a rejtély feltárult Dániel előtt, és ő áldotta a menny Istenét...” (Dán 2,15–19 TEV fordítás).

Pánikba esés helyett, Dániel figyelembe vette az összes tényezőt, és igyekezett megérteni, hogy mi a motivációja a király kérésének. Amikor  valaki arra kér, hogy tedd meg a lehetetlent, meg kell értened, hogy miért. Az összes tényre szükséged van.

A király halálra volt rémülve. Amikor az emberek pánikolnak, az érzelmeik vezetik őket. Értelmetlen döntéseket hoznak. Meg kell értened, hogy miért, mielőbb tovább lepnél.

A példabeszédek könyve 23. fejezetének 23. verse azt mondja: Minden áron szerezd meg a tényeket!” (TLB fordítás).

Szóval, ha a lehetetlen elvégzésére kérnek meg, ne ess pánikba! Először gyűjtsd össze az összes tényt!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan befolyásolnak érzelmeid, amikor stresszhelyzetben vagy?
  • Miért fontos megérteni azoknak a motivációját, akik a lehetetlen elvégzésére kérnek?
  • Hogyan látod Istent egy lehetetlennek tűnő helyzetben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása