Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ajándékaidat a nehéz időkre kaptad

2020. július 28. 03:00 - Besther

in-the-distance-4037680_1920.jpg

„Ki tudja megmondani, hogy Isten nem éppen az ilyen idők miatt hozott ide a palotába, mint a mostani?” (Eszt 4,14 TLB fordítás).

Miután megismerted ajándékaidat és azt, hogy mire indul meg a szíved, van még egy harmadik lépés ahhoz, hogy beteljesítsd rendeltetésedet: Szánj időt annak meghallására, hogy mire hív el téged Isten.

Isten nem alkalmaz téged elhívás nélkül. Ő mindenkit arra hív, hogy használja ajándékait és szenvedéseit, de nem mindenki veszi fel a telefont. 

Csak akkor hallhatod meg, ha odafigyelsz. Csendben kell lenned. Egyedül kell lenned, és időt kell töltened Istennel.

Amikor Mordokaj azt üzente Eszternek, hogy a zsidókat megsemmisítik, akkor azt mondta Eszter könyve 4. fejezetének 13–14. verse szerint: „Ne gondold, hogy csak úgy figyelmen kívül hagyhatod ezt a felzaklató tendenciát. Igen, tudom hogy nehéz, de ez a te rendeltetésed. Isten tett téged ide. Nem véletlen, hogy zsidó nő vagy, és jelenleg Perzsia királynéja.”

Fontos továbbolvasni, és látni, hogy Eszter mit válaszol Mordokajnak a 4. fejezet 16. verse szerint: Menj, és gyűjts össze minden zsidót, aki Súsánban van, és böjtöljetek értem! Ne egyetek, ne igyatok három napig... Én és a kíséretem ugyanúgy fog böjtölni, mint ti. Amikor ez megtörtént, a királyhoz fogok menni, még akkor is, ha ez törvényellenes” (NIV fordítás).

Eszter tudja, hogy a királlyal való konfrontáció valószínűleg a biztos halál. Használni kívánja ajándékait, a szépségét, az intelligenciáját és a személyiségét, hogy meggyőzze a királyt. De mielőtt elmegy hozzá, három napot visszavonulva, böjtölve és Isten előtt imádkozva tölt.

Amikor azt keresed, hogy mire hívott el téged Isten, kövesd Eszter példáját! Először, szerezz meg minden támogatást, amit csak tudsz. Eszterért imádkozott Mordokaj, és imádkoztak a zsidók. Neked a kis csoportod imatámogatását kell megszerezned. Ha még nincs ilyen csoportod, akkor itt az idő, hogy találj egyet!

Másodszor, meg kell hosszabbítanod az Istennel töltött időt. Építsd be a napirendedbe az Istennel eltöltött csendességet! Akár egész éjjel, egy teljes hétvégén vagy hosszabban is, ha van rá lehetőséged. Addig nem fogod hallani Isten hívását, míg nem vagy vele egyedül.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gyakran túl nagy hangsúlyt teszünk az „elhívás” szóra a gyülekezetben, és ezért nehéz felfogni azt, vagy túl elérhetetlennek tűnik sok ember számára. Szerinted mit jelent az, hogy elhívásod van?
  • Ha már tudod, hogy Isten mire hívott el téged, akkor hogyan tovább? Mi tart vissza attól, hogy az elhívás szerint élj?
  • Ha számodra nem lehetséges, hogy hosszabb időre elvonulj Istennel, akkor hogyan építhetnéd be a napirendedbe, hogy mégis több időt tölthess vele egy hétvégén, vagy amikor valaki vigyáz a gyermekeidre? Ez gyakran áldozatokat követel, de mindig megéri!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása