Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem hagyom, hogy Isten átvegye az irányítást?

2020. augusztus 03. 03:00 - gerbeaud

„Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelmeskedjetek kívánságainak... hanem álljatok Isten szolgálatába, mint akik a halálból életre keltetek, és tagjaitok az igazság fegyvereiként szolgáljanak Istennek” (Róm 6,12–13).

Nap mint nap vezérel minket valami. Vezérelhet az egónk vagy mások elvárásai. Vezérelhet félelem, bűntudat, neheztelés vagy keserűség. Vezérelhet a vagyonod vagy szokásaid. De valami mindig vezérel.

A szabadság akkor jön el, ha megválasztod azt, ami vezérel téged. Ha nem Isten az első az életedben, valami más lesz az, és az rossz irányba fog vezetni. Ha Jézus Krisztus irányítja az életedet, ő mindig a jó irányba fog téged vezetni.

Pál levele a rómaiakhoz 6. fejezetének 12–13. verse így szól: „Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelmeskedjetek kívánságainak... hanem álljatok Isten szolgálatába, mint akik a halálból életre keltetek, és tagjaitok az igazság fegyvereiként szolgáljanak Istennek.”

Milyen lépéseket kell meghoznod, ha úgy döntesz, hogy hagyod Jézust vezetni?

  • Ismerd be, hogy Istent próbáltál játszani!
  • Ismerd be, hogy egyedül nem tudsz megváltozni!
  • Alázattal kérd Istent, hogy változtasson meg!
  • Beszélj őszintén valakivel azokról a dolgokról, amelyekben szükséges megváltoznod!
  • Add Jézus Krisztusnak az életed teljes tulajdonjogát!

Tényleg akarsz változni? Azt mondhatod: „Annyira elfáradtam már a próbálkozásokban és a kudarcokban." Hagyd abba a próbálkozásokat! Ehelyett kezdj el bízni! Isten megadja a választást arra, hogy tőle vagy magadtól függj. Az eredmény szabadság vagy csalódottság.

Miért ne add mind oda Krisztusnak? Mi vesztenivalód van?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen személyiségi jegyek vagy körülmények befolyásolják a hajlandóságodat arra, hogy átadd az irányítást Istennek?
  • Milyen módon próbáltál Istent játszani?
  • Mit jelent számodra teljesen átadni magadat Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása