Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egyetlen igazság, amely szabaddá tesz

2020. október 31. 03:00 - Deltajulietttango

bible-896220_640_1.jpg

„Akkor majd megismeritek az igazságot, az igazság pedig szabaddá tesz titeket” (Jn 8,32 NLT fordítás).

Van egy csomó dolog, ami igaz, de nem tesz szabaddá. Megtanulhatod a számítógép-programozást, de attól nem leszel szabad. Elolvashatod az összes legújabb önsegítő könyvet, de ezek sem tesznek szabaddá.

Az egyetlen igazság, amely szabaddá tesz, az Isten Igéjének igazsága: „Akkor majd megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket” (Jn 8,32 NLT fordítás). Sokan idézik ezt a verset, de nem mindenki ismeri el, hogy ez az idézet a Bibliával van kapcsolatban, vagy még inkább, hogy  a Bibliából származik.

Ha már tudod, hogy Isten Igéjének ismerete az egyetlen mód, hogy a szabaddá válj, akkor életedben elsőbbséget kell adnod a Biblia olvasásának és tanulmányozásának. Táplálnod kell elmédet Isten Igéjének igazságával.

Az ókori Izraelben Dávid király megértette, hogy mennyire fontos Isten Igéje. Volt idő, amikor annyi ellensége volt, hogy menekülni kényszerült. Futott az életéért, és barlangokban rejtőzködött. De bármi is történt, Isten igazságával táplálkozott.

A 119. zsoltár 95. verse egyike azoknak a zsoltároknak, amelyeket ebben az időben írt, és amely így szól: „Bár a gonoszok vadásznak rám, hogy megöljenek, én mégis törvényeiden gondolkodom” (NLT fordítás).

Amikor végignézel a világ dolgain, könnyen elcsüggedhetsz. Ha végiggörgeted a hírfolyamokat, rádiót hallgatsz vagy híradót nézel, akkor könnyen rosszkedvű leszel. Remény nélkülinek fogod érezni magad. De amikor Isten Igéjének igazságait emlékezetbe idézed, akkor megtelsz reménnyel, és jobb kilátásokkal tekintesz életedre, még akkor is, ha válságot élsz át, vagy ellenségeid elől menekülsz.

„Mennyire szeretem tanításodat, Uram! Egész nap azon gondolkodom” (Zsolt 119,97 GNT fordítás). Nyomasztó gondolatnak tűnhet egész nap azzal próbálkozni, hogy Isten Igéjén gondolkozz. Az is, mert ez senkinek nem megy könnyen! Lehet, hogy neked már az is nehezen megy, hogy naponta legalább egyszer Isten Igéjére gondolj, de valahol el kell kezdeni!

Próbáld meg a napodat Isten Igéjével indítani! Reggelenként tölts 10 percet a Biblia olvasásával, és aztán a nap folyamán gondolkodhatsz azon, amit olvastál. A nehéz időkben, amikor szükséged lesz rá, a Szentlélek majd segít felidézni azt, amit olvastál.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ad szabadságot Isten Igéjének ismerete?
  • Mi az, amivel most reggelente körülbelül 10 percet töltesz, amiről le tudnál mondani, hogy helyette azt a 10 percet Bibliád olvasásával töltsd?
  • Mit jelent az, hogy elmédet Isten Igéjével táplálod? Milyen más – jó vagy rossz – dolgokkal táplálod az elmédet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása