Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Soha semmi érdemleges nem könnyű

2021. július 17. 03:00 - rigoi

„Ne fáradjunk bele azt tenni, ami helyes. Éppen a megfelelő időben aratunk majd áldást, ha nem adjuk fel.” (Gal 6,9 NLT fordítás)

Sokféle dolog tud megakadályozni abban, hogy beteljesítsd az életfeladatodat. Az évek alatt arról vitatkoztam, hogy a legrosszabb ellenség vajon a halogatás vagy a csüggedés. Ha a Sátán nem tudja elérni, hogy elhalaszd az életfeladatodat, akkor megpróbálja elérni, hogy teljesen abbahagyd.

Pál apostol azt tanítja, hogy ellen kell állnod a csüggedésnek: „Ne fáradjunk bele azt tenni, ami helyes. Éppen a megfelelő időben aratunk majd áldást, ha nem adjuk fel” (Gal 6,9 NLT fordítás).

Kifáradtál már valaha is abban, hogy azt tedd, ami helyes? Szerintem mindannyian. Néha könnyebbnek tűnik a rossz dolgot tenni, mint azt, ami helyes.

Amikor csüggedt vagy, akkor eredménytelenné válsz. Amikor csüggedt vagy, akkor saját hited ellen dolgozol.

Amikor csüggedt vagy, akkor az olyan, mintha azt mondanád, „Ezt nem lehet megcsinálni.” Ez éppen az ellentéte annak, hogy „Tudom, hogy Isten meg tudja csinálni, amit mondott.”

Mialatt átgondolod, mennyire tudsz jól ellenállni a csüggedésnek, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:

  • Hogyan kezelem a kudarcot?
  • Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan én szeretném, mogorva leszek?
  • Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan én szeretném, frusztrálttá válok?
  • Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan én szeretném, panaszkodni kezdek?
  • Be szoktam fejezni, amit elkezdek?
  • Mennyire vagyok kitartó?

Ha csüggedt vagy, itt az ideje ellenállni. Ne add fel harc nélkül. Soha semmi érdemleges nem történik kitartás és erőfeszítés nélkül.

Amikor egy művész szobrot készít, folyamatosan kell faragnia. Nem csak egyszer üti meg a vésőt a kalapáccsal, és hirtelen az összes felesleges kő lehull, felfedve egy gyönyörű remekművet. Folyamatosan üt és üt, szilánkokat farag le a kőről.

Ez igaz az életre is. Soha semmi igazán érdemleges nem jön könnyen. Folyamatosan ütöd, és tovább csinálod, és az életed apránként Isten kegyelmének remekművévé válik.

A helyzet az, hogy a nagy emberek tényleg csak hétköznapi emberek, rendkívüli elszántsággal. A nagy emberek nem ismerik a módját annak, hogy hogyan hagyják abba. Amikor legközelebb csüggedtnek érzed magad, ne feledd, hogy Isten veled van, és érted van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit árul el a nehéz helyzetekhez való hozzáállásod a hitedről?
  • Mi az, amit már kész voltál feladni?
  • Hogyan tud Isten Igéje segíteni a kitartásban? Ki az ma az életedben, aki az ösztönzésével el tudja érni, hogy tovább csináld?

Ha eddig nem bíztál Jézusban, és nem kötelezted el magadat az ő követésére, miért várnál tovább?

Néha keményen kell dolgoznod ahhoz, hogy továbbra is helyesen cselekedj, nap mint nap, anélkül, hogy elcsüggednél. Azonban az üdvösségedért nem kell keményen megdolgoznod. Valójában nem tudod kiérdemelni Isten szeretetét, és nem tudsz a mennybe jutni. Az üdvösség ajándék! A Biblia azt mondja, Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2:8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy az életedet neki add, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent megbocsátasz, amit valaha rosszul tettem, meg fogom ismerni életem célját, és egy nap befogadsz majd engem örök mennyei otthonodba.”

„Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet és bízom benned, akkor megmentesz. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség a kegyelmedből van, hit által, nem pedig a tetteim alapján. Uramként befogadlak az életembe. A mai napon életem minden részét átadom neked, hogy te irányítsd az életemet.”

„Életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Neked szentelem az életemet, és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családod tagjai közé. A te nevedben imádkozom. Ámen!”

Ha épp most imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem angolul egy e-mailt a Rick@PastorRick.com e-mail címre, és tudasd ezt velem! Szeretnék neked küldeni néhány ingyenes anyagot, amelyek segítenek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021. 07. 10.)

 (A fordítások utáni 3 betűs rövidítések magyarázata a napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a "Rövidítések angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt található.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása