Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A boldogsághoz legyél alázatos!

2021. augusztus 06. 03:00 - Besther

humble-732566_1920.jpg

Bár ő Isten volt, nem úgy gondolt az Istennel való egyenlőségre, mint amihez ragaszkodni kell. Ehelyett feladta isteni kiváltságait; felvette egy rabszolga szerény helyzetét, és emberi lényként megszületett. Amikor emberi alakban megjelent, megalázta magát az Istennek való engedelmességben, és egy bűnöző halálával halt meg a kereszten” (Fil 2,6–8 NLT).

A boldogság a harmóniából ered, a harmónia pedig az alázatból. Jézus alapvető példája az alázatosságnak. Tehát, ha boldog akarsz lenni, alázatos ember, akkor meg kell kérdezned magadtól: „Mit tenne Jézus?”

 

Mit kezdene Jézus ezzel a problémával? Mit tenne azért a megsebzett emberért? Mit csinálna az irodában, a golfpályán vagy a házasságodban?

 

Amikor megkérdezed, hogy mit tenne Jézus, akkor a válaszod mindig alázatos lesz, mely inkább harmóniára és boldogságra épül, mint nehézségre, vereségre, keserűségre vagy haragra.

 

Tehát, mit jelent Jézushoz hasonlóan viselkedni?

 

1. Ne követelj olyat, amiről azt hiszed, hogy megérdemled! Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 6. verse ezt mondja: Bár ő Isten volt, nem úgy gondolt az Istennel való egyenlőségre, mint amihez ragaszkodni kell (NLT).

 

Észrevetted már, hogy mennyire kultúránk ellen való az, hogy feladjuk a jogunkat valamiért? Igen, vannak jogaid, de a követelés nem a legjobb módja a szükségleteid kielégítésének. Lehetsz érzékeny anélkül, hogy megadod magad; lehetsz megértett követelőzés nélkül.

2. Keress módot a szolgálatra! Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 7. verse ezt mondja: „Ehelyett feladta isteni kiváltságait; felvette egy rabszolga szerény helyzetét, és emberi lényként megszületett (NLT).

Ha olyan akarsz lenni, mint Jézus, akkor meg kell tanulnod szolgálni.

3. Tedd azt, ami jó, még akkor is, ha fájdalmas! Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 8. verse ezt mondja:megalázta magát az Istennek való engedelmességben, és egy bűnöző halálával halt meg a kereszten (NLT).

Jézus az alázat végső mintaképe. Valójában Pál levele a filippiekhez folytatja: hogy Jézus alázatossága miatt „Isten felemelte őt a legmagasabb tisztelet helyére” (Fil 2,9 NLT).

Ha követed Jézus példáját, akkor Isten megfizeti alázatodat harmóniával és boldogsággal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a kapcsolat a boldogság, harmónia és alázatosság között?
  • Hogyan lehetsz egy kapcsolatban „gyenge megadás nélkül” vagy „megértett követelés nélkül”?
  • Milyen gyakorlatias módja van annak, hogy kövesd Jézus példáját és a szolgálatot válaszd?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.30.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása