Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapaszkodj Isten igéjébe!

2021. augusztus 10. 03:00 - csmsdvd

kapaszkodas.jpg

„Kegyelmének üzenete... képes felépíteni téged, és megadni neked az áldásokat, amikkel Isten rendelkezik minden embere számára” (ApCsel 20,32 GNT).

Amikor Isten igéjével élsz, akkor növekszel. A Biblia a lelked tápláléka. Nem lehetsz egészséges, ha mindig gyorséttermi ételeket eszel. Hasonlóan nem lehetsz szellemileg egészséges, ha nem élsz Isten igéjével.

Szeretnéd, ha Isten mindennel megáldana, amit számodra elkészített? Persze, hogy igen! Én is ezt szeretném neked.

Hogyan kaphatod meg ezeket az áldásokat? Ezek a szellemi érettség egyenes következményei. A Biblia szerint: „Kegyelmének üzenete... képes felépíteni téged, és megadni neked az áldásokat, amikkel Isten rendelkezik minden embere számára” (ApCsel 20,32 GNT).

A kegyelem igéje segít felnőni, felépülni. Amikor szellemileg növekszel, Isten megadja azokat az áldásokat, amiket számodra készített el. Vannak olyan ajándékok, amiket egy csecsemőnek vagy egy gyermeknek nem tudsz adni, mert még nem elég érettek hozzá. Hasonlóan vannak ajándékok, amiket Isten neked akar adni, de arra vár, hogy felnőjél hozzá.

Valójában használhatod a kezed, hogy segítsen emlékezni, hogyan használd a Bibliát a szellemi érettségben való növekedésre. Miközben Isten igéjével élsz, hat dolgot teszel: Hallgatod Isten igéjét: ez a kisujjad. Olvasod Isten igéjét: ez a gyűrűs ujjad. Tanulmányozod: ez a középső ujjad. Memorizálod: ez a mutató ujjad. Azután elmélkedsz rajta: ez a hüvelykujjad. A tenyered pedig Isten igéjének alkalmazását képviseli.

Fontos, hogy mind a hat dolgot csináld, miközben Isten igéjével élsz. Ha az egyetlen szellemi hatás, ami ér, hogy hallgatod Isten igéjét a gyülekezetben, akkor a kisujjaddal nem lesz nagyon erős a fogásod. A hallott dolgok 95%-át 72 óra alatt elfelejtjük. A sátán nagyon könnyen el tudja venni az örömöd.

Viszont ha hallgatod, és naponta olvasod Isten igéjét, akkor már jobb kapaszkodód van. A sátán már nem tudja olyan könnyen elragadni. Ha hallod, olvasod és tanulmányozod, akkor még erősebben kapaszkodsz.

Ha mind a hat dolgot teszed, akkor határozottan és erősen kapaszkodsz Isten igéjébe. Senki sem tudja majd elvenni tőled. Azon veszed majd észre magad, hogy a szellemi érettség felé növekedsz, és megkapod az ezzel járó áldásokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ahhoz, hogy növekedj, nap mint nap elkötelezetten kell Isten igéjével foglalkoznod. Először csak öt perccel kezdj! Állíts fel magadnak egy célt, hogy hat hétig folyamatosan, naponként ugyanannyi időt töltesz a Biblia tanulmányozásával ugyanabban az időpontban. Írd le magadnak, és mondd el egy megbízható barátodnak, aki segít elszámoltatni.
  • Mik azok, amik leginkább eltérítenek attól, hogy naponta tanulmányozd a Bibliát? Fontosabbak-e azok a dolgok számodra a szellemi növekedésednél?
  • Mi jelent Isten igéjén elmélkedni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.03.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása