Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megbocsát, mert ő jó

2021. augusztus 16. 03:00 - rigoi

„Nem büntet minket úgy, ahogy megérdemeljük, illetve nem fizet bűneink és hibáink szerint. Amennyire távol van kelet nyugattól, olyan messzire távolítja el tőlünk a bűneinket” (Zsolt 103,10.12 GNT).

Isten mindig azt adja neked, amire szükséged van, nem pedig azt, amit megérdemelsz.

„Nem büntet minket úgy, ahogy megérdemeljük, illetve nem fizet bűneink és hibáink szerint. Amennyire távol van kelet nyugattól, olyan messzire távolítja el tőlünk a bűneinket” (Zsolt 103,10.12 GNT).

Isten elveszi a bűneidet, és egészen eltörli azokat.

Amikor Dávid király a Bibliában házasságtörést követett el, majd azzal akarta elkendőzni, hogy megölette Betsabé férjét, akkor megérdemelte a megbocsátást? Nem. Megérdemelte Dávid a kegyelmet? Nem. De Dávid tudta, hogy Isten egy jó Isten, és ezért kegyelmet kért: „Légy kegyelmes hozzám, ó Isten, a te változatlan szereteted miatt! Nagy irgalmad miatt töröld el bűneimet! Mosd le minden gonoszságomat, és tisztíts meg bűnömtől!” (Zsolt 51,1–2 GNT).

Ha bűnt követsz el, te is ugyanígy imádkozhatsz. És bizalommal imádkozhatsz, mert az egész azon alapszik, hogy ki Isten, nem pedig azon, hogy ki vagy te és mit tettél.

Isten nem azért bocsát meg neked, mert jó vagy, hanem azért, mert ő jó. Nem kell ehhez elég jónak lenned. Ugyanis soha nem leszel elég jó! Ez az, ami annyira csodálatos Isten kegyelmében.

Ha Isten bocsánatát kéred, ő azonnal és teljesen megbocsát. Ez nagyon nagy dolog! Bármit is tettél, Isten nem utasít el a bűn miatt. Ő szerető, kitárt karokkal vár téged.

Ez elképesztő számunkra, mert ez pont az ellenkezője annak, amit az emberek csinálnak. Ha bűnt követsz el valakivel szemben, az elfogad téged? Dehogy! Inkább távolságtartó és elutasító veled szemben. Nem akar elfogadni, mert megbántottad őt.

Azonban Isten szeretet és csupa jóság. Ő azért szeret téged, mert a szeretet az ő természete. Az ő jósága és szeretete az oka annak, hogy azt kapod, amire szükséged van, és nem azt, amit megérdemelsz.

Nem érdemled meg a kegyelmet és a megbocsátást – egyikünk sem érdemli meg. Hála Istennek, ő mégis ezt adja nekünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért akarja Isten, hogy hozzá menj, és kérd a megbocsátást, ha úgyis tudod, hogy ő megbocsát?
  • Mit jelent az, hogy Isten elfogad azután, hogy bűnt követtél el? Hogyan tapasztaltad ezt meg?
  • Tekintettel arra, hogy Jézus olyan nagy irgalmasságot tanúsított irántad, hogyan kellene neked is másoknak megbocsátanod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.09.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.08.16. 10:25:08

Tulajdonképpen nem sok minden van a nap alatt.

"Isten megbocsát,mert ő jó!" Te nem olvastad az ószövetséget,úgy néz ki. isten a végtelenségig gonosz,gyilkol és bosszút áll az embereken.Az,hogy a te istenfogalmad jó,nagyon örömteli. Viszont nem mered bevallani,hogy a zsidók istenében nem hiszel. Mert ha nem hiszel,akkor kirántod magad alól a talajt. Ezért aztán gyáva vagy ellent mondani a zsidók istenének,inkább különböző magyarázatokat találsz ki arra,hogy mért is volt jogos istentől az,hogy magzatokat,terhes anyákat,fiatalokat gyilkolt meg az özönvízben. magyarázatod kész,lelkiismereted megnyugodott,mehetsz tovább. Fontosnak tartom megjegyezni,hogy Isten valóban jó (!!!),de nem úgy ahogyan leírták az ószövetségben.

"Nem büntet minket úgy, ahogy megérdemeljük" Valóban,annál súlyosabban büntet. Mert halált érdemelt az a zsidó,aki rőzsét szedett szombaton? Szerinted is a büntetés egyensúlyban van az elkövetett bűnnel? Ha annak tartod,jobban teszed,ha elkezdesz rettegni,mert neked biztos vagyok benne,nagyobb bűneid is vannak.

"Isten mindig azt adja neked, amire szükséged van, nem pedig azt, amit megérdemelsz." Ne viccelj! Ha magadat nem veszed észre,akkor legalább a környezetedet figyeld meg. Szerinted itt mindenki azt kapja amit megérdemel? Ez az idézet is egy tipikus olyan magyarázat,amit azért találtunk ki,hogy a lelkünk megnyugodjon. Arról nem beszélve,hogy azt vallod,a rosszakat meg kell büntetni,isten is ezt teszi,hisz akit te gonosznak tartasz,az megérdemli a büntetést. De mintha az előbb azt írtad volna,hogy Isten nem büntet. Ugye,ugye. valójában szerencsétlen istennek,úgy kell büntetnie,hogy téged kielégítsen. Azaz a te normáidat kövesse.

"Isten nem azért bocsát meg neked, mert jó vagy, hanem azért, mert ő jó." Sajnállak. Te mint gyarló ember,minden nap számtalan sérelmet érsz meg. Istent nem lehet megsérteni. neked szükséged van arra,hogy mások megbocsássanak és ,hogy te is megbocsáss másoknak. Ezért,azt hiszed Isten is a te szerencsétlen logikád szerint működik. Mivel Istent nem tudod megsérteni,nincs miért megbocsátania neked.
süti beállítások módosítása