Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számíthasz Istenre

2021. október 17. 03:00 - Anika Enikő

„Minden jó és tökéletes ajándék felülről van, a mennyei fények Apjától száll le, aki nem változik úgy, mint a változó árnyékok.” (Jak 1,17 NIV)

Amikor minden megváltozik körülötted, fontos arra emlékezni, hogy Isten következetes Apa. Soha nem fog cserben hagyni. Számítani lehet rá. Megbízható, és méltó a bizalmadra.

Jakab levele 1. fejezetének a 17. verse azt mondja: „Minden jó és tökéletes ajándék felülről van, a mennyei fények Apjától száll le, aki nem változik úgy, mint a változó árnyékok.” (NIV)

Vannak földi apák, akik kiszámíthatatlanok. Néhányan a felnövekedésük során soha nem tudták, hogy az apjuk hogyan fog bánni velük. Soha nem tudták, hogy csendben lesz vagy erőszakos lesz; megölelni vagy bántani fogja őket; elfogadja vagy elutasítja őket. A következetlen apák bizonytalan gyerekeket szülnek.

Ám Isten nem ilyen hangulatember. Mennyei Apukád következetes. Az egyik dolog, amire számíthatsz Istentől, hogy ő mindig ugyanúgy fog viselkedni veled.

A Biblia ezt mondja Pál második levele Timóteushoz 2. fejezetének 13. versében: „Ha hitetlenek vagyunk, ő hű marad, mert nem tagadhatja meg önmagát.” (NIV)

A világ gyorsabban változik, mint valaha. Éppen ezért, amikor minden bizonytalan, szükséged van valamire az életedben, ami soha nem változik – horgonyra a lelked számára.

Csak van egy probléma: Ezen a bolygón semmi sem maradandó. Egy dologra azonban számíthatsz az örökkévalóságban: mennyei Apukád következetes, gondoskodó szeretetére.

A Biblia mondja: „Istenem irántam való szeretete változatlan” (Zsolt 59,10 TLB).

Erre mindig számíthatsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A világ folyamatosan változik. Hogyan járul ez hozzá a stresszedhez?
  • Isten irántad való szeretete változatlan. Hogyan szolgál ez a lelked számára horgonyként?
  • Mik azok a jó és tökéletes ajándékok az életedben, melyek bizonyítják Isten irántad való változatlan szeretetét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.10.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása