Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem mondja el Isten, mi miért történik?

2021. október 21. 03:00 - daniella_89

pupil_taking_test.jpeg

„Add át magad az ÚRnak, és várj rá türelmesen!” (Zsolt 37,7 GW)

Egyik oka az emberek elégedetlenségének az, hogy mindig azt keresik, mi miért történik életükben. Isten nem mondja el, mi miért történik, és ezért ki vagyunk akadva.

Néha azért nem mondja el, hogy miért, mert próbára tesz. Próbára tesz, hogy meglássa: átengeded-e az irányítást, és megtanulsz-e elégedett lenni attól függetlenül, hogy ő megmagyarázza miért történnek dolgok életedben, vagy sem.

Isten nem tartozik magyarázattal semmiért. A legtöbb dolog miértjét nem fogod megtudni addig, amíg el nem érkezel a mennybe.

Emlékszem, amikor kisgyerek voltam, az iskolában az osztályteremben csak akkor volt csend, amikor dolgozatot írtunk. A tanár azt mondta: „Ne beszélgessetek! Vegyétek elő a ceruzákat, és töltsétek ki a teszteket!” Még a tanár is csendben volt.

Amikor Isten csendben van – amikor nem hallod őt, és úgy érzed fényévnyi távolságra kerültél tőle –, akkor az egy próbatétel. Amikor a diákok tesztet írnak, a tanár csendben van – de mégis ott van a diákok között.

Amikor Isten csendben van, akkor a hitedet teszi próbára. Elengeded-e az irányítást, vagy még erősebben ragaszkodsz hozzá? Megtanulsz-e elégedett lenni?

A Biblia azt mondja: „Add át magad az ÚRnak, és várj rá türelmesen!” (Zsolt 37,7 GW)

Amikor gyötrelmeket élsz át a héten, vagy a jövő hónapban, vagy ebben az évben: nem Isten magyarázatára van szükséged, hanem az ő jelenlétére. Engedd el az irányítást, és add át neki magad!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Történt már veled olyan, hogy dühös lettél Istenre valami miatt? Nehéz volt elismerni, hogy mérges vagy? Miért?
  • Milyen kérdést tehetsz fel Istennek a „miért” helyett?
  • Hogyan tesz Isten próbára most téged? Hogyan fogsz reagálni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.14. ford.: csmsdvd, daniella_89)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása