Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kéne megbocsátanod?

2021. november 02. 03:00 - FAmelita

20211102.jpg

A szolga ura megkönyörült rajta, elengedte az adósságot, és hagyta, hogy elmenjen.” (Mt 18,27)

Isten Szava azt mondja neked, hogy engedd el a sértettségeidet, nehezteléseidet, és bocsáss meg másoknak. El kell engedned a sérelmeket, ahelyett hogy  újra azokon gondolkodnál.

Itt van három indok, hogy miért:

Mert Isten megbocsát neked. Máté evangéliuma 18. fejezetéban Jézus egy történetet mond el, amiben a király megbocsát a szolgájának. Így szól a 27-es vers:A szolga ura megkönyörült rajta, elengedte az adósságot, és hagyta, hogy elmenjen.” Úgy bocsátott meg, és engedte el a szolga adósságát a király, ahogyan Isten megbocsátotta és elengedte Jézus Krisztus által a mi bűneink adósságát. Minden rossz dolog, amit valaha tettél, már előre ki lett fizetve a kereszten Jézus által. Ő vette át a megaláztatást. Ő ülte le a börtönbüntetést. Jézus Krisztus meghalt a bűneidért.

Mert a neheztelés önkínzás. A neheztelés egy magunk által kreált seb. Amikor neheztelsz valakire, az téged mindig jobban fog kínozni, mint azt, akire a haragod irányul. Sőt amíg te rágódsz azon, ami évekkel ezelőtt történt, addig a másik ember már nem is emlékszik rá. A múltad az elmúlt, és nem tud bántani téged – kivéve, ha rágódsz rajta.

Mert minden nap szükséged van a megbocsátásra. A Biblia nagyon világosan tanít arról, hogy nem kaphatod meg azt, amit te nem vagy hajlandó megadni másnak. Hogyan fogadhatod el azt a megbocsátást, amelyet Isten mutatott neked, ha nem vagy hajlandó megbocsátani másoknak? Ha megbocsátást akarsz, akkor megbocsátónak kell lenned.

A megbocsátás egy életstílus. Nem csak valami, amit hébe-hóba megteszel. Az életed minden egyes napján szükséged van rá. Bocsánatot kell kérned, el kell fogadnod a megbocsátást Istentől és másoktól, és meg kell bocsátanod másoknak. Ez egy szakadatlan folyamat, amely örömet fog okozni neked.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha életed legnagyobb bántására gondolsz, ki jut eszedbe? Megbocsátottál ennek az embernek? Ha igen, milyen hatással volt rád ez a megbocsátás? Ha nem, hogyan kezdhetsz el ma megbocsátani és elengedni a sérelmet?
  • Figyelembe véve, hogy Isten milyen sok mindent megbocsátott neked, kinek kell ma megbocsátanod?
  • Szánsz minden nap időt arra, hogy Isten társaságában légy, bibliatanulmányozással foglalkozz és kérd az ő bocsánatát? Ha nem, mit tehetsz, hogy ez prioritássá váljon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása