Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus eljött, hogy világosságot gyújtson az életedben

2021. december 26. 03:00 - FodorImi

light-bulb-4514505_1920.jpg

„A sötétség eltűnik az életünkből, és a Krisztusban levő élet új fénye ragyogja be.” (1Jn 2,8 TLB)

Miért beszél Isten olyan sokat a világosságról a Bibliában? Mert Isten a világosság. Amikor ő az életed Ura és Megváltója, az ő szeretetének fénye reményt ad a sötét napokon: „A sötétség eltűnik az életünkből, és a Krisztusban levő élet új fénye ragyog fel” (1Jn 2,8 TLB).

Ezért kérdezem, kész vagy felcserélni a sötétséget és a sötét napokat, amelyeken keresztül mégy, Isten világosságára? Erről szól a Karácsony. Jézus eljött, hogy világosságot gyújtson az életünkben.

Jézus nem karácsonykor született. Ő mindig is létezett, mert ő Isten: „Mielőtt bármi más létezett volna, Krisztus létezett, és Istennel volt.” (Jn 1,1 TLB) Jézus az örökkévalóságban létezett. Ő teremtett mindent. Benne van az örök élet, és ez az élet ad világosságot az egész emberiségnek. Az ő élete a fény, amely keresztül ragyog a sötétségen, és a sötétség sosem tudja kioltani.

Látod, ha Isten nélkül próbálod élni az életed, akkor a sötétben élsz. Ezért nem érted a dolgokat, mert a Szent Szellem megvilágosító munkája nincs az életedben. Ezért vagy megterhelve negatív érzelmekkel. Ezért nem gyógyulsz meg az összetöretésedből. És ezért nem növekszel.

Ez a karácsony annak az ideje, hogy felkapcsold a kapcsolót, és engedd Krisztus fényét az életedbe – nem csak a sötét napjaidon, hanem életed minden napján.

Akarod-e a sötétséget világosságra cserélni? Imádkozd el ezt az egyszerű imát:

„Drága Istenem! Olyan sok sötét nap volt az életemben, és most tudom, hogy a te világosságodra van szükségem. Szükségem van a fényedre, hogy meggyógyítson, vezessen, vigasztaljon és felmelegítsen. Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és kérlek, bocsáss meg. Szükségem van a te világosságodra, hogy növekedhessek. Úr Jézus, amennyire csak tudom, kinyitom az életemet a te szereteted fénye előtt. El akarlak fogadni téged mint Isten karácsonyi ajándékát számomra. Meg akarlak tanulni követni téged és bízni benned. Alázatosan kérlek, fogadj be engem a te családodba a kegyelmed által – nem azért, mintha megérdemelném, hanem mert a hitemet beléd vetem, a te szeretetedbe és fényedbe. Jézus nevében kérem. Ámen!”

Ha most imádságban elfogadtad Jézust, kérlek tudasd velem, írd meg nekem e-mail-ben a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsen a Jézussal való közös utazásod kezdetén.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért vannak a keresztényeknek még „sötét” napjaik? Isten népének miért kell még szembenézni megpróbáltatásokkal, miután átadták az életüket Istennek?
  • Isten fénye hogyan mutatta meg számodra az utat, amint növekedtél a szellemi érettségben?
  • A következő évben mely területeken akarsz szellemileg növekedni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása