Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szerezz erőt céljaid eléréséhez!

2022. január 04. 03:00 - Tomes Lívia

sziv_1.jpg

„Az ember értelme terveli ki útját, ahogy élni akar, de az Úr teszi képessé arra.” (Péld 16,9 The Message)

Megtervezheted, hogyan szeretnél élni, de csak Isten ad erőt és energiát a változáshoz. Miért? Mert Isten biztosítja azt a három dolgot, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy elérd a céljaidat, és megváltoztasd az életedet.

Isten Lelke erőt ad neked

Isten segítségére van szükséged ahhoz, hogy olyan változtatásokat tegyél, amelyeket egyedül nem tudsz megtenni. Életed változása nem az akaraterőn alapszik. Isten erején alapszik. Nem próbálkozáson múlik. A bizalomra épül.

A Zakariás próféta könyve 4. fejezetének 6. verse azt mondja: „»Nem a saját erődből vagy a saját hatalmadból fogsz sikerrel járni, hanem az én Lelkem által« – mondja a Mindenható Úr.” (NCV)

Isten Igéje vezet téged

A Biblia az életre szóló használati útmutató. Minél többet olvasod, tanulmányozod, memorizálod és elmélkedsz rajta, annál sikeresebb és elégedettebb leszel.

Amikor Józsué megkapta azt a feladatot, hogy elfoglalja az ígéret földjét, az meghatározta egész életét. Isten ezt mondta neki: „A törvénynek ez a könyve ne hagyja el a szádat, hanem éjjel-nappal elmélkedjél rajta, hogy gondosan ügyelj arra, hogy mindazt, ami benne meg van írva, úgy cselekedd; mert akkor sikerülni fog az utad, és akkor sikerre jutsz.” (Józs 1,8 NASB)

Isten emberei támogatnak téged

Egyedül nem tudod elérni a céljaidat. Egy álom megvalósításához csapat kell! A prédikátor könyve 4. fejezetének 12. verse ezt mondja: „Egyedül védtelen vagy. Egy barátoddal szembenézhetsz a legrosszabbal. Össze tudsz gyűjteni egy harmadikat? Egy háromszálas kötél nem szakad el könnyen.” (The Message)

Egy tömeg nem tud téged támogatni, de egy kis csoport igen. A kiscsoportod tagjai tudják, mikor vagy beteg, mikor mész át nehéz időszakon, és mikor van szükséged megállásra. Megoszthatod velük céljaidat, sikereidet és kudarcaidat. Veled együtt fognak örülni, és arra biztatnak, hogy tovább folytasd. Szükséged lesz a támogatásukra, hogy segítsenek kitűzni és elérni a megfelelő célokat.

Próbáltad-e már egyedül elérni céljaidat és megváltoztatni az életed? Ideje felhagynod az egyedül repüléssel, és megtanulni a Szentlélekre, Isten Igéjére és Isten embereire támaszkodni. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Bízol abban, hogy a Szentlélek munkálkodik az életedben, és Ő átformál? Ennek a bizalomnak vagy bizalmatlanságnak milyen bizonyítékát látod az életedben?
  • Hogyan lehet Isten Szava a mindennapi életed része, hogyan hasznosíthatod tanítását és bölcsességét?
  • Milyen emberek támogatására számíthatsz céljaid elérésében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása