Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Járj közösségben más hívőkkel!

2022. március 12. 03:00 - Erika1832

talking_politics.jpg

„Nem jó az embernek együl lenni.” (1Móz 2,18 NKJV)

Mások nélkül nem tudsz olyan személlyé válni, amilyennek Isten akar látni téged.

Az első dolog, amit Isten igazán az embernek mondott, ez volt: „Nem jó az embernek egyedül lenni.” (1Móz 2,18 NKJV) Isten nem csak a házasságra érti ezt a verset. Egyszerűen nem tesz jót nekünk, ha megpróbáljuk az élet valamelyik részét egyedül végigcsinálni.

Némelyek azt hangoztatják, hogy a teljes függetlenség a boldogság kulcsa. De miután több ezer embernek adtam már tanácsot, elmondhatom, hogy ez nonszensz. A többiektől való teljes függetlenség nem boldogság. Ez a magány. És a leggyorsabb módja annak, hogy szánalmassá, megbántottá, félelmetessé és bizonytalanná válj, ha úgy teszel, mintha nem lenne szükséged senki másra az életedben.

Szükséged van a többiekre – különösen egy gyülekezeti családra –, hogy veled járjanak az életben. Egy fizikai család nem tart örökké. Felnőnek, kirepülnek és elköltöznek. De egy szellemi család, a gyülekezet, örökké fog tartani.

Íme, három ok, amiért érdemes közösségbe járnod más hívőkkel:

Biztonságosabb. Biztonság van a számokban. Kevesebb a kockázat. Előfordult már veled, hogy egyedül kellett végig sétálnod egy sötét sikátoron éjszaka? Sokkal jobb érzés, ha mások is vannak veled! Amikor sötét időkön mész át, biztonságosabb másokkal járni, akik bátoríthatnak és imádkozhatnak veled. A Biblia azt mondja: „A tanácsadók sokaságában biztonság van.” (Péld 11,14 NKJV)

Támogató. Megakadályozza, hogy feladd. Ha esetleg egy maratoni távfutásra készültél, előfordulhatott, hogy kísértést éreztél arra, hogy abbahagyd, mert edzés közben elérted a telesítőképességed plafonját. De amikor másokkal együtt futsz, ez segít, hogy a célod felé haladj, és ennek elérésében támogatnak is téged.

Okosabb. A Biblia azt mondja: „Csak a bolondok bíznának a saját elgondolásaikban.” (Péld 28,26 CEV) Ha egyedül jársz, lehet, hogy rossz irányba haladsz. De amikor másokkal jársz együtt, megtanulod, hogyan kell odafigyelni, hogyan kell kijönni egymással és hogyan kell szeretni.

Isten a magány ellenszereként teremtette meg a közösséget. Amikor együtt élsz a gyülekezeti családoddal, a csüggedés és a fáradtság kezd elmúlni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Emlékezz arra az időszakodra, amikor a magányossággal küszködtél. Mi segített abban, hogy egy támogató közösség biztonsága felé haladj? 
  • Mit gondolsz, Isten miért teremtett arra minket, hogy együtt jobbak legyünk?
  • Hogyan segített egy másik hívő abban, hogy istenfélő nézőpontot kapj, amikor elveszettnek és magányosnak érezted magad?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.05.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.03.15. 06:58:48

ÉLELMISZERRE SZERETNÉK KÉRNI!!sajnos volt egy mütétem. (Bocsanat leirom: A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly. A sipolyból 9 hónapig lógott belöllem egy műtét közben bennem hagyott géz darab. A sipoly, ami a lágyrészen van, nem lehet emelni, hajolni, mert még váladékozik. Még dolgozom, közmunkán vagyok. Mindkettönk fizetéséböl von végrehajtó. Köszönök minden segítséget!Varga Zoltán 3636 Vadna Szabadság tér 15 )) vagy Vargáné Szücs Csilla Erste Bank 116 00006 00000000 25766862//IMADKOZZANAK VARGÁNÉ SZŰCS CSILLÁÉRT,, HOGY A JOBB VESÉJÉN LÉVÖ ELVALTOZAS DAGANAT 7MM... NE LEGYEN ROSSZ INDULATU,,ÉS A BAL VESÉN LÉVÖ CISZTA MÁSFÉL CENTI NE LEGYEN OTT... VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSÁG TÉR 15
süti beállítások módosítása