Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent Isten képmására teremtettnek lenni?

2022. szeptember 12. 03:00 - Dalma.

kep1.jpg„Isten kezdettől fogva tudta, hogy mit csinál. Már a legelején úgy határozott, hogy azoknak az életét, akik szeretik őt, az ő Fiának életéhez hasonlóan alakítja ... Életünk eredeti és eltervezett formáját ott láthatjuk benne.” (Róma 8:29 MSG)

Isten terve kezdettől fogva az volt, hogy téged is olyanná formáljon, mint a Fiát, Jézust. Isten már a teremtéskor bejelentette ezt a szándékát: „Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá.” (1Mózes 1:26 NCV).

Az teljes teremtés során csak az ember lett Isten képmására alkotva. Ez nagy kiváltság — és méltóságot ad számodra.

Mit jelent Isten képmására teremtettnek lenni? Ez egyike azon fogalmaknak, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy teljesen megértsük őket, de íme néhány dolog, amit jelent:

  • Istenhez hasonlóan te is szellemi lény vagy. A lelked halhatatlan, és túl fogja élni a földi testedet.
  • Intellektuális vagy. Képes vagy gondolkodni, érvelni és problémákat megoldani.
  • Társas lény vagy. Igaz szeretetet tudsz adni és kapni.
  • Erkölcsi öntudattal rendelkezel. Meg tudod különböztetni a jót a rossztól, ami elszámoltathatóvá tesz Isten előtt.

De van egy bökkenő: Isten képmása hiányos benned, megsérült és eltorzult a bűntől. Isten ezért küldte el Jézust, hogy helyreállítsa a teljes képmását, amely számodra — és mindenki más számára, aki valaha megszületett — elveszett.

Hogyan is néz ki Isten teljes „képmása és hasonlatossága”? Úgy, mint Jézus Krisztus!

A Biblia azt mondja: „Isten kezdettől fogva tudta, hogy mit csinál. Már a legelején úgy határozott, hogy azoknak az életét, akik szeretik őt, az ő Fiának életéhez hasonlóan alakítja ... Életünk eredeti és eltervezett formáját ott láthatjuk benne.” (Róma 8:29 MSG).

A Biblia szerint Jézus „Isten képmása” (2Korinthus 4:4 NLT), „a láthatatlan Isten képe, az elsőszülött minden teremtmény előtt” (Kolossé 1:15 NLT), és „lényének képmása” (Zsidók 1:3 NIV).

Az emberek gyakran használják az „apja fia” kifejezést a családi hasonlóságra utalva. Amikor az emberek meglátják a hasonlóságot bennem és a gyermekeimben, az örömmel tölt el. Szintúgy Isten is azt szeretné, hogy gyermekei az ő képmását és hasonlatosságát hordozzák. A Biblia azt mondja, hogy az ember „Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett”. (Efézus 4:24 NLT).

Élj úgy, mint egy képmás hordozója, hogy amikor az emberek rád néznek, arra gondoljanak, mennyire hasonlítasz mennyei Atyádra!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miben igyekszel még inkább Krisztushoz hasonlóvá válni?
  • Miben hasonlítasz már most is Krisztushoz?
  • Milyen krisztusi tulajdonságokat szeretnél elkezdeni kifejleszteni az életedben?

Nem válhatsz Krisztushoz hasonlóvá anélkül, hogy megismernéd Krisztust.

Azzal kezdheted el az utadat Jézussal, hogy hiszel benne és megvallod a bűneidet. Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imádságot: „Drága Istenem! Tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és hogy feltámasztottad őt. Szeretnék benne, mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve Uramként követni őt. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022. 09.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása