Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor tudni szeretnéd, hogy „Meddig még Uram?”

2022. december 12. 03:00 - FodorImi

lighthouse-2307273_1920.jpg

„[Mózes] kitartott, mert a szemeit a láthatatlanon tartotta.” (Zsidók 11,27 – NLT).

Sokan szenvednek hosszan tartó fájdalomtól, akár krónikus fizikai, érzelmi, lelki, kapcsolati vagy pénzügyi fájdalomtól. Lehet, hogy hosszan tartó szenvedést élsz át, és úgy érzed, hogy talán egész hátralevő életedben el kell viselned.

Az elmúlt napokban olyan próbákról beszéltünk, amelyeket Isten ad neked, hogy fejlődjön a jellemed, és ez is egy ilyen. Ez a „Meddig” teszt, ahol azt kérdezed: „Meddig még, Uram?”

A Biblia elmondja, hogy Mózesnek hihetetlen kitartása volt. Mérhetetlen fájdalmat viselt el az életében. Jelentős kritikát és konfliktust szenvedett el. Minden joga megvolt ahhoz, hogy azt kérdezze: „Meddig még, Uram?”

A Zsidókhoz írt levél 11.fejezet 24-26 verse azt mondja: „Mózes, amikor felnőtt, hit által utasította el, hogy a fáraó lánya fiának nevezzék. Úgy döntött, hogy osztozik Isten népének elnyomásában ahelyett, hogy élvezné a bűn múló örömeit. Úgy gondolta, jobb Krisztusért szenvedni, mint Egyiptom kincseit birtokolni, mert előre tekintett, a megjutalmazására.” (NLT).

Mózes feladta mindazt, amit sokan az egész életükben próbálnak elérni – a hírnevet, a jólétet, a gyönyört, a vagyont és a pozíciót. Elengedte ezeket, mert hitét és identitását Istenbe helyezte. Bízott Isten ígéreteiben, még akkor is, ha Isten népével együtt rosszul bántak vele. Úgy gondolta, hogy a Krisztus kedvéért való megszégyenülés többet ér, mint Egyiptom kincsei – mert „előre tekintett a jutalmára”.

A hit folyamatosan kitart anélkül, hogy tudná, meddig kell kitartania. Ez néha nagyon nehéz. Hogyan maradsz tehát a hitben, amikor szenvedsz? Hogyan fejleszted az állhatatosságodat? Hogyan kezeled az elhúzódó fájdalmat?

Tedd azt, amit Mózes tett: kerülj közel Istenhez, és maradj kapcsolatban vele, hogy hallhasd őt.

Mózesnek volt egy égő csipkebokor, amelyből Isten beszélt hozzá. Neked nem kell égő bokor, mert van Bibliád. Minden, amit Isten mondani akar neked, az a Bibliában van. Neked Isten nem egy bokorból szól, és nem írja ki az égbe – mert már megírta egy könyvben.

Ne keress látomást. Helyette inkább kezdj el keresni egy verset Isten Igéjében. Isten kinyilatkoztatásának, utasításainak és ígéreteinek ismerete képessé tesz arra, hogy átmenj a „Meddig” teszten, amikor hosszan tartó fájdalmat élsz át.

Mózeshez hasonlóan tartsd a figyelmedet a megfelelő helyen. A Biblia azt mondja, hogy Mózes „kitartott, mert szemeit a láthatatlanon tartotta” (Zsidók 11,27 – NLT).

Ha a fájdalmadon tartod a szemed, nem fogsz tudni felnézni. De ha a Szabadítódon tartod a szemed, akkor át fogsz menni a nehézségeken az ő kegyelmével.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit kell feláldoznod azért, hogy rendszeres bibliatanulmányozás révén kapcsolatban maradj Istennel? Megéri az áldozat?
  • Amikor szenvedésen mégy keresztül, általában hová irányítod a figyelmedet?
  • Mit tanultál Istenről hosszan tartó szenvedés által?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2022.12.05.)

Ha még soha nem nyitottad meg az életedet Jézus Krisztus előtt, soha nem fogod megtalálni azt a vezetést és védelmet, amely a vele való kapcsolatból származik.

Nem kell tudnod, mi fog történni holnap. Nem kell tudnod, mit hoz a jövő. Csak azt kell tudnod, kinek a kezében van a jövő! Amikor kapcsolatod van a Teremtőddel, biztonságban leszel az ő rendíthetetlen szeretetében és ígéreteinek bizonyosságában.

Ha bensőséges, örök kapcsolatot akarsz kezdeni Jézussal, imádkozz: „Drága Istenem, azt akarom, hogy a biztonságom olyan valamiben legyen, amit nem lehet elvenni tőlem. Azt akarom, hogy a biztonságom a veled való kapcsolatomban legyen, mert bízom az ígéretedben, hogy soha nem hagysz el. Erre az ígéretre szeretnék ma hivatkozni. Amennyire csak tudom, megnyitom előtted az életem. Bevallom, hogy a magam szerint éltem az életem, és vétkeztem ellened. Tudom, hogy az egyetlen módja annak, hogy Istent Atyámként megismerjem, Jézus Krisztuson keresztül lehetséges, aki meghalt a kereszten, hogy megfizesse a bűnömért járó büntetést. Kérlek, bocsáss meg nekem, és legyél az életem Ura, változtasd meg a prioritásaimat, az értékeimet, a céljaimat és az irányomat. Változtass át engem azzá az emberré, akivé szeretnéd, hogy legyek, miközben alávetem neked az életemet. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni néhány ingyenes anyagot, amelyek segítenek elindulni az utadon Jézussal.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása