Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűséges barátságok segítik a növekedést

2022. december 15. 03:00 - Erika1832


kuldetes_1.jpg

Nincs tehát több hazugság! Mindegyikőtöknek igazat kell mondania a többieknek, mert mindannyian együtt vagyunk tagjai Krisztus testének." (Efe 4,25 GNT)

A valódi változáshoz őszinte közösség kell.

Vannak dolgok, amelyeket soha nem fogsz tudni egyedül megváltoztatni. Szükséged lesz az életedben olyan emberekre, akik támogatnak téged - konkrétan egy kis csoportra, akik őszinték és hitelesek.

Néha az amerikai futballmeccsen egy játékos olyan nagy, hogy az ellenfél egyetlen játékosa sem tudja egyedül lehúzni őt. Ugyanígy, az életedben jelentkező kihívások némelyikét csapatban kell megoldanod.

Ilyenkor van szükséged egy kis csapatra - de nem akármilyenre. A kiscsoportodnak néhány olyan emberből kell állnia, akikkel beszélhetsz a gyengeségeidről és problémáidról - az összes fájdalmadról, szokásodról és gátlásodról.

Ez a fajta intimitás nem azonnal alakul ki. Egy kiscsoport indításánál az első, a rendszeres találkozás. Majd a résztvevők idővel elkezdtek bízni egymásban, és kialakul egy biztonságos környezet. A csapat tagjai olyan barátokká válnak, akik segíteni tudnak neked a változásban, amikor magadtól nem tudsz megváltozni.

Az Efezusiakhoz írt levél 4. részének 25. verse azt mondja: „Nincs tehát több hazugság! Mindegyikőtöknek igazat kell mondania a többieknek, mert mindannyian együtt vagyunk tagjai Krisztus testének."

Amikor úgy teszel, mintha olyasvalaki lennél, aki valójában nem vagy, akkor rengeteg energiát pazarolsz el.

Lehet, hogy őszintén szeretnél növekedni Krisztusban és dolgozni a gyengeségeiden. De ehhez őszintének kell lenned a kiscsoportoddal, hogy ki is vagy valójában. Ez a fajta őszinteség elengedhetetlen a lelki változáshoz. Ha egyedül meg tudnál változni, megtennéd, de nem tudsz - így nem is teszed. Szükséged van a többiekre!

Az egyik dolog, ami a legtöbb embert visszatartja az őszinteségtől, az a vágy, hogy tetszen másoknak. A tetszeni  vágyás gyakran előbbre való, mint a jónak lenni. És ez a lelki növekedés akadályává válik.

De a többiekkel együtt, a kis csoportban biztonságban vagy, csak add önmagad. És akkor együtt fejlődhettek, és együtt véghez vihetitek azokat a nehéz változásokat, amiket egyedül nem tudtok elérni.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi tart vissza attól, hogy találj egy kiscsoportot, akikkel osztozni tudsz a növekedésben és a lelki érettségben?
  • Milyen módon akadályozta meg az a vágyad, hogy tetszél másoknak, a mély, őszinte barátságokat?
  • Miért kell idő ahhoz, hogy intimitás alakuljon ki egy csapatban az emberek között? Hajlandó vagy-e időt áldozni arra, hogy egy hiteles bibliai közösségre tegyél szert? Hogyan tudnád ezt elkezdeni már ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.12.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása