Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan használja Isten a fájdalmat arra, hogy segítsen növekedni?

2023. január 19. 03:00 - daniella_89

615768a48786ef671f24238ee9a2cc85.jpeg„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akik szeretik őt” (Róma 8,28 NIV fordítás).

A gyász, a veszteség és a fájdalom elkerülhetetlen része az életünknek. De tudtad, hogy Isten felhasználja a bánatunkat arra, hogy segítsen nekünk növekedni? Háromféleképpen is teszi ezt.

Először is, Isten felhasználja a fájdalmat, hogy felhívja a figyelmünket. C.S. Lewis azt írta: „Isten suttog hozzánk örömünkben, de kiált hozzánk fájdalmunkban.” A fájdalom Isten hangszórója. Nagyon ritkán változunk, amikor látjuk a tüzet. Akkor változunk, amikor érezzük a forróságot.

A Példabeszédek 20,30 ezt mondja: „Néha fájdalmas tapasztalatok kellenek ahhoz, hogy megváltoztassuk útjainkat” (TEV fordítás).

Másodszor, Ő a rosszból is jót tud kihozni. A Biblia egyik leghíresebb verse a Róma 8,28, amely azt mondja: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akik szeretik őt” (NIV fordítás).

Amikor veszteséget tapasztalsz, akkor az egy lehetőség, hogy formálódjon a személyiséged. Nem kontrollálhatod a fájdalmadat, amin keresztül mész, de eldöntheted, hogy keserűvé vagy jobbá tegyen. Eldöntheted, hogy egy lépcsőfok legyen az életedben, vagy egy akadály. Emlékezned kell, hogy bár fájdalmad van, Isten a Te javadat szolgálja ezzel.

Harmadsorban, Isten az örökkévalóságra készít fel bennünket. A Biblia a 2Korinthus 4,17-18-ban azt mondja: „Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó, nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.”

Bizonyára hallottad már tőlem azt, hogy az autódat nem viszed magaddal a Mennybe. Nem viszed a Mennybe az okostelefonodat, a ruháidat, de még a karrieredet sem. A személyiségedet viszont igen. Egyedül önmagadat viszed.

Istent jobban érdekli a személyiséged fejlődése, mint a kényelmed. Miért? Mert rengeteg időd lesz fájdalom- és szomorúság nélkül a Mennyben, de most nem ennek van az ideje. Ez az előkészület ideje. Ez az élet a tanulás és a bemelegítés időszaka. A földi problémáid késszé tesznek az örök dicsőségre. Ez vigasztaló.

Amikor fájdalmad van, érdemes megkérdezned magadtól: „Mit tesz most Isten?” Fel akarja hívni a figyelmedet valamire? Megpróbálja a jót kihozni a rosszból? Felkészíti a személyiségedet a Mennyre?

Bárhogyan is legyen, Isten fel fogja használni a fájdalmadat arra, hogy segítsen növekedni.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Mit jelent az, hogy minden a javunkra szolgál? Azt jelenti, hogy Isten csak jó dolgokat enged meg a hívők életében?
  • Miért könnyebb néha az itt-és-most állapotra összpontosítani, mint a Mennyre?
  • Hogyan tudod felkészíteni magadat, hogy meghalld Isten szavát, amikor éppen fájdalmad van?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.12. Ford.:mintyovanviki, daniella_89)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása