Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak egy módon szabadulhatsz meg a bűntudattól

2023. január 20. 03:00 - Besther

confession-g2027bd13d_1920.jpg

"Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze...Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért." (Ézsaiás 53, 5-6.)

Mindannyiunknak jó okunk van arra, hogy bűntudatot érezzünk. Nincs olyan, aki mindent jól csinálna! Megbántunk másokat. Önzően cselekszünk. Gyakran kegyetlen dolgokat mondunk vagy teszünk azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeretünk.

Ahogy a bűneidet nem tudod elrejteni Isten elől, úgy a bűntudatodat sem. Nem csak ez igaz, hanem amikor megpróbálod leplezni bűnös érzéseidet, belülről kezdenek azok elemészteni.

Csak egy dolog szabadít meg a bűntudattól: valld meg bűneidet és bízz Isten megbocsátásában. A szó, hogy "gyónás" a Bibliában görögül homologeo. Homo azt jelenti "ugyanaz". Logeo jelentése "beszélni". Tehát a gyónás egyszerűen azt jelenti, hogy egyet értünk Istennel: "Istenem, igazad van. Tévedtem." 

Minden, amit mostantól rosszul fogsz csinálni- beleértve azokat is, amiket holnap, jövő héten és 10 év múlva- már ki lettek fizetve. Ez Isten jósága. 

Jézus minden bűnödet magára veszi. Neked adja jóságát, erényességét. Ez a Biblia legalapvetőbb, fundamentális igazsága: Összetört lelked újra eggyé válik benne. 

A Biblia ezt mondja az Ézsaiás 53,5-6-ban, "Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze...Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért." 

Ha nem érzed a megbocsátást, az azt jelenti, hogy nem érted teljesen Isten jóságát. Mikor Jézus meghalt, elfedte összes bűnödet, a tenger legmélyebb részére hajította őket és kitette a "Halászni tilos" táblát.

Valld meg Istennek bűnödet. És mivel Ő megbocsát és elfelejti bűnödet, ezért nem kell neked újra előrángatni azokat. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen gyakori, de egészségtelen módszerekkel próbálják az emberek kezelni a bűntudatot?
  • Van olyan bűnöd, amit ma el kellene engedned? Mi tart vissza attól, hogy meghozd ezt a döntést?
  • Miért az öröm a természetes velejárója Isten kegyelmének megértésekor?

A válasz a bűntudatodra nem a titkolás, hanem, hogy megvallod tettedet.

A Biblia azt mondja, "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1János 1,9.) És azt is mondja, hogy a mennybe vezető utat nem lehet kiérdemelni: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézusiakhoz 2,8-9.)

Ha készen állsz megvallani bűneidet és Jézusra bízni az életedet, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, kérem megbocsátásod. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt bűneimért és te feltámasztottad. Jézusom, bízni akarok benned, mint Megváltómban és követni téged, mint Uramat a mai naptól fogva. Elfogadom az üdvösség ingyen ajándékát. Vezesd életemet és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében kérve. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.13.)

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása