Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szenvedéseid tesznek Krisztusibbá

2023. március 26. 03:00 - csmsdvd

nr-1.jpg

„Jóllehet ő a Fiú, szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet" 

(Zsid 5,8)

Minden fájdalom, amit átélsz egy lehetőség, hogy fejlődjön a jellemed. Hogyan tanulhatsz szeretni, amikor nem szeretnek? Hogyan tanulhatsz örülni, amikor egy gyász közepén vagy? Hogyan tanulhatsz békességet, amikor minden olyan zűrzavaros? Hogyan tanulhatsz türelmesnek lenni, mikor nem érzed magad nyugodtnak?

Ezeket a képességeket Isten kegyelméből akkor tanulhatod, amikor fájdalmakon mész keresztül. Döntened kell, hogy hagyod, hogy a fájdalom egy mérföldkő legyen az érettségben, vagy egy akadály a lelki növekedésed útjában.

Mihelyst eldöntöd, hogy követed Jézust, onnantól Isten legfontosabb célja az életedben, hogy egyre inkább Jézushoz légy hasonlatos. Ha Isten családjába tartozol, Isten azt szeretné, hogy felnőtt légy! Ebben úgy segít, hogy végigvisz mindazokon, amin Jézus is keresztülment. Voltak Jézus életében olyan időszakok, amikor egyedül volt, frusztrált, félreértet, kritizált és fájdalmai voltak.

De a Biblia azt mondja „Jóllehet ő a Fiú, szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet, és miután tökéletességre jutott, örök üdvösség szerzőjévé lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki.” (Zsid 5,8-9)

Ha Jézus a szenvedések útján lett tökéletes, akkor te is így leszel érettebb.

Vannak dolgok, amiket csak szenvedés árán lehet megtanulni. Ebben az ételemben a fájdalom ajándék tud lenni, ha közelebb visz Isten tiszteletéhez, a közösség által közelebb visz másokhoz és elmélyít a tanítványságban.

Amikor Pál a korinthusi gyülekezetnek írt, felismerte azokat a helyzeteket, ahogyan a fájdalmak közepette növekedtek. Pál a korinthusiaknak írt második levél 7. fejezetének 11. versében a következőket írja: „Milyen csodálatos, ahogyan mindez a szenvedés közelebb vonzott benneteket Istenhez. Így most elevenebbek vagytok, érintettebbek, érzékenyebbek, áhítatosabbak, emberiebbek, szenvedélyesebbek, felelősségteljesebbek”(Message fordítás).

A Krisztusisság ezen hét jellemzője benned is fejlődik, amikor kéred Istent, hogy használja fájdalmaidat arra, hogy jellemed alakítsa. Ha megteszed, akkor nem olyan leszel, mint voltál a fájdalom kezdetén, hanem átalakulsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Amikor fájdalmas helyzetekben vagy, hogyan kezdesz imádkozni?
  • Szeretnél-e lelkileg növekedni szenvedések közepette? Miért igen, vagy miért nem?
  • Amikor fájdalmaid vannak, nem nagyon tudod hogyan is imádkozz. Szánj pár percet arra, hogy a Szentírásban találj néhány verset, amit imádságba tudsz foglalni, amikor szenvedsz. Olyan igerészeket kereshetsz, amik Isten segítségét kérik, vagy olyanokat, amiben a szenvedést Isten jóra fordítja. Ha nem vagy biztos benne hol keresd, kezd a Zsoltárok könyvével.

 (*Daily Hope by Rick Warren, 2023.03.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása