Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor zsákutcába kerülsz, Isten meg tud szabadítani

2023. április 28. 03:00 - FodorImi

deadend.jpg

„Ábrahám hitt az Istenben, aki a halottakat életre kelti, és aki a semmiből új dolgokat teremt.” Róma 4,17 (NLT)

Ebben a sorozatban azt tanuljuk meg, hogy Isten hogyan vezet át minket a hit hat fázisán – álom, döntés, késlekedés, nehézség, zsákutca és szabadulás – újra és újra az életünk során, hogy növelje hitünket és fejlessze jellemünket.

Az ötödik fázis, amelyet Isten a hited növelésére használ, akkor következik be, amikor zsákutcába jutsz, és úgy tűnik, hogy az álmod porrá vált. Úgy érezheted, hogy az álmodnak vége, de nem így van. Épp most léptél át a következő fázisba, amelyet Isten a hited növekedésére használ.

A zsákutca fázisban semminek sincs értelme. A dolgokat nem tudod irányítani, és nem tudsz ellenük tenni semmit. Ebben a fázisban olyan szavakat hallhatsz – és tapasztalhatsz meg –, mint „rák”, „válás”, „csőd”, „meddőség” vagy „munkanélküliség”.

Azon kapod magad, hogy azt kérdezed: „Miért történik ez velem? Istenem, félreértettem a Te akaratodat? Ezt az álmot csak én magam találtam ki, és nem tőled kaptam?" Amikor elkezded feltenni ezeket a kérdéseket, akkor zsákutcában vagy, és szükséged van Isten szabadítására.

Amíg elakadtál és a szabadulásra vársz, emlékezned kell arra, hogy Isten mit tehet. Lehet, hogy te nem tudod irányítani a helyzetet, de Isten tudja irányítani. Amikor zsákutcába kerülsz, ne arra koncentrálj, hogy mit nem tudsz megtenni. Ehelyett összpontosíts arra, hogy Isten mit tehet meg.

A Római levél 4. rész 17. vers azt mondja: „Ábrahám hitt az Istenben, aki a halottakat életre kelti, és aki a semmiből új dolgokat teremt.” (NLT)

Íme két dolog a sok közül, amit Isten megtehet, amit te nem tudsz megtenni: Először is, életet adhat a halottaknak. Másodszor, a semmiből tud valamit teremteni. Ha Isten életet tud adni egy halott embernek, akkor életet tud adni egy halott karriernek is. Életre tudja kelteni a halott házasságodat. Képes valamit teremteni a halott álmodból. Valami újat tud kihozni egy pénzügyi zsákutcából.

Ábrahám hitt Istenben. Ez nem csak pozitív gondolkodás volt; ez hit volt. A pozitív gondolkodás jól működik olyan helyzetekben, amelyeket te tudsz irányítani. De a pozitív gondolkodás nem hit, és nem elég, ha zsákutcában találod magad.

Azokban a helyzetekben, amelyeket nem tudsz befolyásolni, a pozitív gondolkodás semmit sem ér. Nem változtatja meg a helyzetet! Amikor olyan dolgokkal szembesülsz, amelyeket nem tudsz befolyásolni, akkor a pozitív mentális hozzáállásnál többre van szükséged. Az Istenbe vetett hitre van szükséged, mert ő képes irányítani azt, amit te nem tudsz.

Lukács evangéliuma 18. rész 27. versében Jézus azt mondja: „Ami embernél lehetetlen, az Istennél lehetséges” (NIV). Isten a lehetetlenre specializálódott. Mindig csodákat tesz – és a te életedben is képes csodákat tenni!

Milyen zsákutcával nézel szembe ma? Isten készen áll arra, hogy a zsákutcádat szabadulássá változtassa!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mikor láttad már, hogy Isten életet hozott ki egy zsákutcából? Hogyan változtatott meg ez téged?
  • Miért nehéz néha beismerni, hogy valamit nem tudsz irányítani? Mi a különbség, ha mégis beismered?
  • Milyen zsákutcában vagy ma? Hogyan nézne ki, ha hittel válaszolnál, nem csak pozitív gondolkodással?

(Daily Hope by Rick Warren – 2023.04.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása