Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A nagy álmok őszinte imákat igényelnek

2024. október 09. 03:00 - Mapetso

hinta.jpg

„[Isten] pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint.” Ef 3,20 

Isten azt akarja, hogy a lehető legteljesebb életet élj, mégpedig olyan álmokkal és célokkal, amelyek az ő hatalmának és irántad való szeretetének ismeretében gyökereznek.

Azt akarja, hogy legyenek nagy céljaid és növekedjen a hited.

Isten azt is szeretné, hogy az imaéleted őszinte legyen.

A Bibliában Jábec imaélete volt a titok, ami miatt megvalósultak álmai. Ez áll a Bibliában: „Jábec segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom!” (1Krón 4,10). Majd így folytatódik a vers: „És megadta neki Isten, amit kért.

Tudtad, hogy Istentől nem lehet túl sokat kérni, vagy Istennél nagyobbat álmodni? A Biblia azt mondja: „[Isten] pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint.” (Ef 3,20). Kezdd el, majd képzeld el a lehető legnagyobb dolgot, ami csak megtörténhet - és aztán vedd észre, hogy Isten még ennél is tovább tud menni!

Jábec tudta ezt Istenről, ezért három dologért imádkozott:

Imádkozott, hogy Isten áldja meg az életét. Így imádkozott: „Ó, bárcsak megáldanál engem!” Azt mondhatnátok: „Nem kellene kérnem Istent, hogy engem áldjon meg. Ez önzőség.” De Isten szerint áldást kérni teljesen rendben van. Ő meg akarja áldani az életedet, amikor te hűségesen vele jársz.

Imádkozott, hogy élete teljen meg Isten erejével. Így imádkozott: „Legyen velem a te kezed”. Isten erejét kérte. Jábec tudta, hogy ha több földet és nagyobb területet kap, akkor nagyobb követelményekkel és több felelősséggel kell számolnia. Tudta, ahhoz, hogy mindezt kezelni tudja, szüksége lesz Isten segítségére.

Végül azért imádkozott, hogy Isten védje meg az életét. Így imádkozott: „Őrizz meg a bajtól, hogy ne érjen fájdalom”. Miért kérte Jábec Isten védelmét? Mert tudta, hogy minél sikeresebb vagy, annál több kritikusod lesz. Ugyanez igaz a keresztények életében is: minél közelebb kerülsz az Úrhoz, annál erősebb lesz a hited, de annál jobban fog zaklatni a Sátán. Szükséged lesz Isten védelmére.

Bármit is szeretnél, hogy az Úr megtegyen az életedben, kérd őt!

De előbb hozd összhangba a céljaid és álmaid motivációját, indíttatását Isten akaratával. Ezután imádkozz azért a három dologért, amiért Jábec is imádkozott: Isten áldásáért, erejéért és védelméért. Majd figyeld meg, hogyan válaszol Isten az imáidra!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi tart vissza attól, hogy áldást kérj Istentől? Mit árul el ez az Istenbe vetett hitedről és önmagadról?
  • Miért van szükséged Isten erejére az életedben?
  • Miben vetted észre, hogy minél közelebb kerülsz Istenhez, annál jobban próbál a Sátán zaklatni téged? Mit mondasz Istennek ezekben a pillanatokban?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2024.10.03.)

Szólj hozzá!
Címkék: álmok Imádság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása