Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan bízz Istenben a várakozás idején?

2023. május 04. 03:00 - csmsdvd

kaktusz.jpg

„Bízom az ÚR Istenben, hogy megment engem és várom válaszát az imáimra." (Mik 7,7 CEV fordítás)

A Biblia világosan említi, hogy az életünk során különböző szakaszokon megyünk keresztül. Az egyik ilyen szakasz, amelyről Isten újra és újra beszél: a várakozás időszaka.

Bízhatsz, miközben várakozol, mert Isten munkálkodik. Ne gondold, hogy a várakozás szakasza azt jelenti, hogy Isten nem csinál semmit. Valójában, Ő azért visz keresztül téged ezen, hogy ez idő alatt javadra fordítsa a körülményeidet.

Az igazság az, hogy az életedben sok időt fogsz várakozással tölteni. Ha nem találod ki, hogy hogyan bízzál Istenben a várakozás alatt, akkor sok időt fogsz eltölteni azzal, hogy nem bízol benne.

Isten sosem rohan. Ő örökkévaló! Miközben dolgozik, szeretné, ha megtanulnád, hogyan bízz benne, miközben várakozol.

Erre azt mondhatod, "Mikor Uram? Mikor fog végre megtörténni?" Isten pedig ezt mondja: "Rám bízhatod ezt."

A mi emberi természetünk azt mondja: "Nem várj! Szerezz meg mindent minél hamarabb." Nagyon sok kultúrában ez így van. Viszont ez gátolja, hogy Isten megáldhassa az életünket, mivel pont a várakozás időszakán keresztül érkezik az áldása. A prédikátor könyve 3. fejezetének 11. versében azt olvassuk, hogy: "[Isten] mindennek meghatározta a megfelelő idejét" (GNT fordítás).

Lehet, hogy épp a várakozás idejét éled. Talán arra vársz, hogy befejezd az iskolát. Talán arra, hogy a „megfelelő személy” beléphessen az életedbe. Talán arra, hogy megházasodj, vagy baba érkezzen. Lehet, hogy ideges vagy amiatt, hogy milyen lassan zajlanak a dolgok. Mindannyian átmegyünk ezen.

A Bibliában van egy ígéret, ami nem csak azt mondja el, hogy Isten dolgozik, hanem azt is, hogy hogyan dolgozik. Neked pedig a várakozás ideje alatt ezt kell szem előtt tartanod: "Én vagyok az ÚR, amikor pedig itt az ideje én gyorsan teljesítem ezeket a dolgokat" (Ézs 60,22 NCV fordítás).

Így dolgozott Isten akkor is, amikor Jézust erre a világra küldte. A világ évezredeket várt Jézus első eljövetelére. Ő pedig pont a megfelelő időben érkezett.

Már 2000 éve várjuk, hogy Jézus újra eljöjjön. Mikor jön el újra? Pont a megfelelő időben - az Isten által elrendelt időben. Akkor fog újra eljönni.

Ezt az igazságot alkalmazhatod a várakozás ideje alatt. Gondolj arra, hogy ez csak késleltetés, nem pedig megtagadása annak, amire vársz. Amikor úgy gondolod, hogy Isten azt mondja: "Nem!" Lehet, hogy igazából azt mondja: "Még nem. Bízni fogsz bennem továbbra is?"

Mikeás próféta könyvének 7. fejezetének 7. versében azt olvassuk, hogy: "Bízom az ÚR Istenben, hogy megment engem és várom válaszát az imáimra." (CEV fordítás)

Ez az a fajta hit, amit Isten megáld.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miben vársz jelenleg Istenre? Mi a válaszod a várakozás idejére?
  • Miben láttad Isten munkáját az életedben, amikor az ő időzítésében kellett bíznod és nem a sajátodban?
  • Mit tehetsz azért, hogy lelassítsd az életedben a dolgokat, hogy türelmet és bizalmat tanulhass?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása