Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan használja Isten a gyászt, hogy ezáltal fejlődhess?

2023. május 09. 03:00 - Ivanyina Krisztina

istenkép – Lelki gyógyulás

 

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál"

(Róm 8,28)

A gyász, a veszteség és a fájdalom az élet elkerülhetetlen részei. De tudtad, hogy Isten ezeket a dolgokat arra használja, hogy segítsen fejlődni, lelkiekben növekedni? Ezt háromféleképpen teszi.

Először is Isten arra használja fájdalmat, hogy megkapja a figyelmedet.

C.S. Lewis ezt írta: „Isten az örömeinkben suttog, a lelkiismeretünkön keresztül beszél, de a fájdalmunkban kiabál.” A fájdalom Isten hangszórója. Nagyon ritkán változtatunk, amikor látjuk a tüzet. Akkor változtatunk, amikor érezzük a forróságot.

A Példabeszédek 20. versének 30. fejezetében azt olvassuk: „Néha fájdalmas tapasztalat kell ahhoz, hogy megváltoztassuk az útjainkat.” (GNT fordítás)

Másodszor, Isten jót hoz ki a rosszból is. 

A Biblia egyik leghíresebb verse a Rómabeliekhez  írt levél 8. versének 28. fejezetében: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál”.

Ha veszteséget élsz át, az egy lehetőség, hogy formálódjon a jellemed. Nem tudod irányítani a fájdalmat, amit átélsz, de eldöntheted, hogy megkeseredetté vagy jobb emberré tesz. Rajtad áll, hogy lépcsőfok lesz-e vagy buktató. Ne feledd, hogy Isten még a fájdalmadban is a te javadra dolgozik.

Harmadszor, Isten felkészít az örökkévalóságra.

A Biblia ezt mondja a 2 Korinthusbeliekhez  írt levél 4. versének 17-18 fejezetében: „Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó, nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem viszed a mennybe sem az autódat; sem az ékszereidet vagy a ruháidat; sem a karrieredet. De viszed a jellemedet. Egyedül a személyiségedet viszed.

Istent jobban érdekli a jellemfejlődésed, mint a kényelmed. Miért? Mert amikor a mennybe kerülsz, bőven lesz időd kényelmesen érezni magad. De a földi élet felkészülési szakasz; ez tanulási időszak, vagy bemelegítés. Isten arra fogja felhasználni a földi problémáidat, hogy felkészítsen az örök dicsőségre. Ez vigasztalás lehet számodra.

Amikor fájdalmaid vannak, érdemes megkérdezni magadtól „Vajon mit tesz most Isten?” Megpróbálja felhívni a figyelmedet valamire? Megpróbálja kihozni a jót a rosszból? Felkészíti a jellemedet a mennyországra?

Bízhatsz benne mindvégig!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit jelent az, hogy Isten a javadra dolgozik? Ez azt jelenti, hogy Isten csak jó dolgokat enged meg a hívők életében?
  • Miért könnyebb gyakran az itt-és-most valóságára összpontosítani, mint a mennyország ígéretére?
  • Hogyan készülhetsz fel most arra, hogy a fájdalmak idején Istenre hallgass?

Hol töltöd az örökkévalóságot?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha Istenben bízol, Jézus Krisztus által. Nem érdemelheted ki az utat a mennybe: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef 2,8-9)

Ha kész vagy bízni Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az imát:

Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátasz nekem mindent, amit valaha rosszul tettem, megmutatod nekem életem célját, és befogadsz a családodba, és egy nap majd a mennybe viszel, hogy veled éljek az örökkévalóságban.

Megvallom bűnös vagyok, és megbocsátásodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt és feltámasztottad Őt a halálból. Bízni akarok Jézusban, mint megváltómban és követni akarom a mai naptól kezdve. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad most ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem angolul egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.05.02.) 

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása