Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tesz a feddhetetlenség boldoggá?

2023. május 26. 03:00 - csmsdvd

 gyecsek_feddhetetlenseg.png

„Az igaz feddhetetlen alapon él. Boldogok a gyermekei miután ő elmegy" (Péld 20,7 CEV fordítás).

A Biblia azt mondja, Isten megáldja azokat, akik feddhetetlenek, tisztességesek, becsületesek, tehát azokat, akiknek szívük tiszta. Ahogy Jézus is mondta: „Boldogok a tiszta szívűek”(Mt 5,8).

Milyen áldást, boldogságot várhatsz te is az életedben, ha hitelesen és tiszta szívvel éled?

Megkapod az önbizalom áldását

Ha feddhetetlen vagy, olyan emberré válsz, amilyennek a környezetedben mások is szeretnének lenni, mert tudod ki vagy és hova tartasz.

A példabeszédek könyvének 10. fejezetének 9. versében ez áll: „Aki feddhetetlenül él, biztonságban él, de aki görbe úton jár, az kitudódik róla.”

Ha nem vagy feddhetetlen, olyan leszel, mint amikor hóvihar után jeges úton próbálsz menni. Minden erődet arra fordítod, hogy ne essél el. Ha feddhetetlen vagy biztosan állsz a talajon.

Boldog leszel a maradandó örökségben

A legnagyobb örökséged a fedhetetlenséged, mert generációról generációra megmarad. Minden más, amit teszel, elvész. Amikor elmész, a pénzedet szétosztják, és a családod elkölti. A munkádat másnak adják. Minden emlékérmedet kidobják a kukába, és elviszik a szeméttelepre.

Viszont a jellemed befolyásolni fogja a körülötted lévő embereket, sőt a következő generációét is. Ez egy maradandó örökség.

A Biblia azt mondja A példabeszédek könyve 20. fejezetének 7. versében: „Az igaz feddhetetlen alapon él. Boldogok a gyermekei miután ő elmegy" (CEV fordítás).

Boldog leszel az örökkévalóság jutalmával

Máté evangéliumának 25. fejezetének 21. verse szerint: „Jó és hű szolgám vagy. Mivel a kevésen hű voltál, nagy dolgokat bízok rád ezután” (NCV fordítás).

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az ajándékok életünk nagy pillanataiban jönnek, amikor mindenki figyel. Pedig az apró pillanatok mutatják meg a fedhetetlenséget. Ennek a hétnek minden apró biztató szava az örökkévalóságban nyer jutalmat. Minden apró kedves tett az örökkévalóságban nyer elismerést. Minden alkalommal mikor egy kísértésnek állsz ellen, jutalmat kapsz az örökkévalóságban.

A feddhetetlenség nagy erő. Nem csak most számít, hanem örökké!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Gondolj egy olyan helyzetre, amikor feddhetetlennek kellet volna lenned, de nem voltál. Hogyan érintett érzelmileg, lelkileg és testileg?
  • Miért számít a feddhetetlenséged a következő generációnak?
  • Ezen a héten milyen olyan apró tetted -, amit lehet, hogy senki sem lát - a feddhetetlenségedet mutatja Istennek?

Hol töltöd az örökkévalóságot?

A Biblia azt mondja, csak akkor kerülhetsz a mennyországba, ha hiszel Istenben, az ő fián, Jézus Krisztuson keresztül. Nem tudod kiérdemelni, hogy a mennyországba kerülj. „Kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8-9).

Ha készen vagy átadni életedet Jézusnak, kezdj el a következőképpen imádkozni:

Drága Istenem!

Azt ígérted, ha hiszek a fiadban, Jézus Krisztusban minden, amit eddig tettem megbocsáttatik, megtudom életem célját, és te befogadsz engem egy napon a mennyország örök otthonába.

Megvallom, hogy bűnös vagyok, és kérem, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet és te életre támasztottad őt. Hinni akarom, hogy Jézus a Megváltóm és a mai naptól követni szeretném, mint Uramat. Igazítsd életemet, hogy a te akaratodat tudjam teljesíteni. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt angolul a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.05.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása