Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ültesd el az istenfélelmet a következő nemzedékben!

2024. május 10. 03:00 - Lilla:)

 book-863418_1920_1.jpg

"Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be." (Jn 4,38)

Évekkel ezelőtt a PBS készített egy sorozatot híres amerikaiak családtörténetéről. Szerettek volna bevonni egy lelkipásztort, ezért megkérdezték, részt vennék-e. Pálcikával DNS mintát vettek a számból, ezt használva pedig nyomon követték a családfámat ezer évre visszamenőleg. Nem fedezték fel, hogy királyok leszármazottja lennék, de sok érdekességet találtak, amiből összeállítottak egy tévés különkiadást.

Az egyik dolog, amit felfedeztek, az az istenfélő őseim száma. A nagyszüleimnek, dédszüleimnek és másoknak köszönhetem az áldást, hiszen imádkoztak gyermekeik gyermekeiért, és tanítványokat neveltek a családunkban. Látom az áldásokat az életemben, mert a családomban voltak olyan emberek, akik szerették Istent, és imádkoztak a jövő nemzedékeiért.

Tudom, sokan mondanák: "Nekem nincs olyan családom, mint neked. De szeretnék ilyen örökséget."

Kezdd el! Indítsd el az örökséget, melynek örökkévaló hatása van a családodra. Határozd el, hogy családod jövő nemzedékei áldottak lesznek, mert elvetetted az istenfélelem magvait azzal, hogy imádkoztál és nem adtad fel, még úgy sem, hogy nem láthatod az aratást. Ha megteszed, örökségül hagyod, hogy a családfádból származó emberek áldásban részesülnek.

Jót és rosszat egyaránt aratsz a múltadból. Miért? Mert nem te vagy az egyetlen, aki vet. Nagyon komolyan kell venned a döntéseidet, mert az életed hatással lesz a jövő nemzedékeire. Nem tudod irányítani a múltat, de most megszakíthatod a bántalmazás és az Isten nélküli élet láncát. Megváltoztathatod családod irányvonalát. Isteni örökséget alapíthatsz, ha elveted az ima, a szeretet, a nagylelkűség és a hit magvait.

Jézus azt mondja János evangéliuma 4. részének 38. versében, hogy "Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be."

Lehet, hogy földi életedben te nem láthatod az aratást, azonban abban biztos lehetsz, hogy a hűséged hatással lesz a következő nemzedékekre és az örökkévalóságra.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • A családod öröksége milyen hatással van az életedre?
  • Mit szeretnél, mit arassanak az unokáid és dédunokáid abból, amit az életedben elültetsz?
  • Ha nincs gyermeked, ki a lelki családod, akinek hasznára válik majd a hűséged?
  • Hogyan döntesz Jézussal kapcsolatban?

 

Isten bizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja, "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16)

Készen állsz bízni Istenben, hogy beteljesíthesse az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd ezzel az egyszerű imával:

„Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Vezesd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad a fenti imát, hogy befogadd Jézust az életedbe, kérlek jelezd nekem (rick@pastorrick.com), hogy küldhessek egy ingyenes csomagot, mely a segítségedre válik majd a Jézussal induló közös utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.05.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása