Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Itt kereshetsz bátorítást!

2023. június 20. 03:00 - Dalma.

Mert minden amit korábban megírtak, a mi bátorításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. (Róm 15,4 NIV)

love-699480_1280.jpg

Lehangoltnak érzed magad? Szükséged lenne valami hangulatjavítóra?

Tedd le a csokoládét. Ne sajnáltasd magad! Inkább vedd a kezedbe a Bibliát. Ha csüggedt vagy, nincs szükséged kávészünetre. Egy Ige-szünetre van szükséged!

Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy bátorítson minket. A Bibliára úgy is gondolhatsz, mint egy hangulatjavítóra.

A Biblia azt mondja a Róma 15:4-ben: "Mert minden amit korábban megírtak, a mi bátorításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk" (NIV).

Nézzük meg közelebbről ezt az igeverset. Négy szó tűnik ki számomra: "minden", "Szentírás", "bátorítás" és "remény". Mit jelent ez? A Szentírásban minden a bátorításodra és a reménységedre szolgál.

Ez egy nagy kijelentés - de igaz! Isten Igéjének még a nehéz részei is azért vannak, hogy az életedet a helyes irányba bátorítsák.

Ezért van szükséged arra, hogy minden egyes nap időt tölts egyedül Istennel. Nem számít, minek nevezed - napi áhítat, csendes idő, bibliatanulmányozás - egyedül kell maradnod Istennel, olvasnod kell az Igét, és beszélgetned kell vele.

A Biblia azt mondja a Zsoltárok 119:114-ben: "Rejtekhelyem és pajzsom vagy, igédben reménykedem" (MSG).

Ha elcsüggedtél és elvesztetted a reményt, akkor egy dolgot mondhatok neked, ami valószínűleg igaz, anélkül, hogy valaha is találkoztunk volna: Időt kell töltened Isten Igéjével. Minél többet olvasod Isten Igéjét, amikor le vagy törve, annál inkább felemel téged. Nem számít, hogyan érzed magad, olvasnod kell Isten Igéjét. Ez elengedhetetlen az életedhez!

Tehát legközelebb, amikor csüggedtnek érzed magad, ne gyere haza, és ne kapcsold be a tévét. Ehelyett nyisd ki a Bibliádat, és kezdd el olvasni!.

Isten Igéje igazi bátorítást és reményt fog adni neked, mert Isten ereje van benne. Ez az egyetlen dolog, aminek hatalma van arra, hogy megváltoztassa az életedet!

Kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mihez fordulsz, ha csüggedtnek érzed magad? Ezek a dolgok valóban bátorítást, vagy reményt adnak neked?
  • Bármit be tudunk illeszteni az időbeosztásunkba, ha valóban fontos számunkra. Szántál már időt a napi időbeosztásodban egy csendes időre, hogy Isten megújíthasson téged?
  • Milyen bibliai igeversek bátorítanak téged, amikor csüggedt, vagy levert vagy? Ha még nem tetted meg, válassz egyet, és kezdd el még ma memorizálni!

*(Daily Hope by Rick Warren: 2023.06.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása