Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A helyes kérdés, amit fájdalmadban fel kell tenned

2023. július 12. 03:00 - Besther

resilience-gba1592b2c_1280.jpg

"Ezért tehát nem csüggedünk...Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk." (2Kor 4,16-17)

Amikor az élet valóban keménnyé válik, a legtöbb ember végül megkérdezi, "Miért történik ez velem?"

Ez viszont rossz kérdés, amikor a dolgok kezdenek elsötétülni. Helyette próbáld ezt kérdezni, "Istenem, mi a célod ezzel?"

A Biblia ezt mondja Péter első levelének első részében, a hatodik és hetedik versekben: "...egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál..."

Semmi sem jön az életedbe véletlenül. Isten nem idéz elő rosszat. Viszont minden egyes dologból ki tudja hozni a jót, még a rosszból is. A próbák felfedik jellemed, érettséged, biztonságodat, értékeidet és a hitedet.

A Biblia egyik fő alakja Pál apostol. Egész életét Isten szolgálatának szentelte. Pedig sok tekintetben az élete rosszabb volt, mint képzelnéd. Megkövezték, hajótörött volt, megverték, hátrahagyták meghalni, bebörtönözték, megkorbácsolták és kirabolták, szomjazott és éhezett. 

De sosem volt keserű. Ahelyett, hogy azt kérdezte volna, "Miért én?", ő kereste és bízott Isten tervében. Megtanult bízni Istenben a problémái között is, még akkor is, ha nem értette. 

Mi a titka a kitartásának? "Ezért tehát nem csüggedünk...Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk." (2Kor 4,16-17)

Akárcsak Pál, te is ragaszkodhatsz a reményhez, mert Istennek célja van. Sőt, jutalma a fájdalmad is meghaladja.

Mikor Jézus meghalt a kereszten, követői azt hitték, hogy ez egy értelmetlen tragédia. Azt hitték, hogy Isten hibázott! De amit nem láthattak az az, hogy Isten még mindig a trónján ült és egy nagyobb célt hajtott végre.

Jézus a feltámadása után megjelent a tanítványoknak és ezt mondta, "Békesség nektek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." (Jn 20,21)

Még néhány pillanattal előtte nem látták a fájdalmuk okát. De itt volt Jézus és elmondta nekik, hogy Isten új feladatot ad nekik, mely egy nagy cél része.

Isten szándéka az életeddel mindig nagyobb, mint a problémáid. Bízz benne. Szeret a keresztrefeszítésekből feltámadásokat csinálni. Reménytelen helyzetekre specializálódott. 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Az életed milyen körülményei között kérdezted, "Miért én?"
  • Mikor láttad, hogy Isten jót hoz ki a nagyon nehéz körülményből?
  • Életed mely területén kell elkezdened kérdezni, "Istenem, mi a célod?"

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása