Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lesújtva, de nem megsemmisülve

2023. július 13. 03:00 - FodorImi

sky-gb39fc06ca_1280.jpg„Amikor mély vizeken mégy át, én veled leszek. Amikor nehéz folyókon kelsz át, azok nem borítanak el téged. Amikor az elnyomás tüzén haladsz keresztül, nem égsz meg, a lángok nem emésztenek meg.(Ézs 43,2 NLT fordítás)

Nehéz időszakokon fogsz keresztülmenni, és nagy veszteségeket fogsz átélni az életben. Hogy miért? Mert nincs növekedés változás nélkül; nincs változás veszteség nélkül; nincs veszteség fájdalom nélkül; és nincs fájdalom gyász nélkül.

27 éven át minden nap azért imádkoztam, hogy Isten gyógyítsa meg a fiam mentális betegségét. Matthew nagyon gyötrelmes, fájdalmas életet élt. Az ország legjobb orvosaihoz jártunk, és a legjobb gyógyszereket kaptuk. Több ezer ember imádkozott értünk. Erős, támogató családunk van, amely tele van hittel.

És mégis, az imám Matthew gyógyulásáért soha nem kapott választ a Földön. Tudom, hogy abban a pillanatban gyógyult meg, amikor belépett Isten jelenlétébe a mennyben. De miért nem itt? Miért kellett ennyit szenvednie? Egyszerűen nem volt értelme.

Matthew halála után ezt írtam a naplómba: "Inkább járjak úgy Istennel, hogy egyik kérdésemre sem kapok választ, minthogy nélküle járjam végig az életemet, és mindenre tudjam a választ."

Amikor egy nagy veszteség ér, az ember hajlamos azonnal okot, összefüggést vagy magyarázatot keresni: Miért hagyott el engem? Miért vesztettem el a munkámat? Miért kaptam rákot? Miért, miért, miért, miért?

A fájdalomban a magyarázatok nem segítenek. Nem magyarázatra van szükséged, hanem Istenre . Az Ő vigasztalására és a jelenlétére van szükséged.

Isten azt mondja: „Amikor mély vizeken mégy át, én veled leszek. Amikor nehéz folyókon kelsz át, azok nem borítanak el téged. Amikor az elnyomás tüzén haladsz keresztül, nem égsz meg, a lángok nem emésztenek meg.” (Ézs 43,2 NLT fordítás).

Lehet, hogy lesújtanak, de nem pusztítanak el. A tűz nem emészt meg téged, mert Isten veled van a fájdalmadban és a gyászodban.

Ha a hozzád legközelebb álló személy holnap hirtelen meghalna, az ok ismerete cseppet sem csökkentené a fájdalmat. Ne keress tehát többé magyarázatot. Nincs rá szükséged!

Isten nem ígért magyarázatot arra, hogy miért történik minden a világon. De mindenkinek, aki Jézust követi, megígérte, hogy nem fog egyedül keresztülmenni mindezeken.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen kérdéseket tettél fel folyamatosan Istennek, amelyek megválaszolatlanul maradtak? A mai áhítat elolvasása után mit fogsz kezdeni ezekkel a kérdésekkel?
  • Hogyan mutatja meg neked Isten, hogy közel van hozzád?
  • Gondolj arra, hogyan gondoskodott Isten rólad a múltban, amikor veszteséget és fájdalmat éltél át. Isten múltbeli gondviselése hogyan segít elhinned, hogy a jövőben is kegyelemmel és hűséggel fog viseltetni irántad?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2023.07.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása