Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit cselekszel meg ma a hited miatt?

2023. szeptember 20. 03:00 - Antal Péter Dávid

golden-field-sunset.png„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” Galata 6,9

A kudarc sosem végleges. Soha nem vallasz kudarcot, amíg fel nem adod, és mindig túl korai feladni! Az ember nagyságát nem a tehetsége, a gazdagsága vagy a képzettsége határozza meg. Az ember nagyságát az határozza meg, mi bátortalanítja el.

Tehát mi kell ahhoz, hogy feladd álmaid megvalósítására való törekvéseidet? Ez lehet olyan igazán egyszerű is, mikor egy barát vagy családtag azt mondja neked: „Nem hiszem, hogy ez jó ötlet.”

A Biblia a Galata 6:9-ben azt mondja: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.”

Szeretnéd tudni, hányszor akartam kilépni a Saddleback Church-ből? Csak minden hétfő reggel, amikor azt gondoltam: „Istenem, valaki más bizonyára jobban végezte volna el a munkát, mint én tegnap. Ez egy túl nagy falat bárki számára.”

És olyan, mintha Isten azt mondaná: „Csak így tovább”. Lehet, hogy néha igazán nem vagyok gyors felfogású, de nincs az a helyzet, ami eltántorít. Nem tudom, hogyan kell feladni.

Isten a hited szerint munkálkodik életedben. A Biblia azt mondja: „Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni.” (Zsidók 11:6) és „Ami nem hitből van, az bűn.” (Róma 14:23) és „Legyen a ti hitetek szerint!" (Máté 9:29).

Szóval mit csinálsz igazán hittel telve? Minden nap meg kell kérdezned magadtól, amikor felkelsz: „Istenem, mit tehetek ma, amihez hit kell?” Ez fontos kérdés – mert ha a minden nap hit irányítja az életedet, az kedves Istennek.

Sok olyan dolog van az életedben, amit nem tudsz irányítani. Nem te határoztad meg, hogy kik a szüleid, mikor születtél, hol születtél, vagy mi a fajod vagy nemzetiséged. Nem kontrollálhatod, hogy milyen lelki ajándékokat és tehetségeket kaptál. Nem te döntötted el, hogyan nézel ki.

De azt teljes mértékben te irányítod, hogy mennyire hiszel Istenben. Isten olyan embereket használ, akik elvárják tőle, hogy cselekedjen, akik soha nem adják fel, akik hittel kockáztatnak, akik követik az Istentől kapott álmot.

Olyan ember akarsz lenni, akit Isten használ, hogy betöltsd az életcélod? Ne hagyd, hogy bármi is eltántorítson az Istentől kapott életálom követésétől! 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez: 

  • Milyen dolgok bátorítanak el, és mik akadályoznak abban, hogy elérd céljaidat?
  • Mit gondolsz, hogyan akarja Isten, hogy reagálj ezekre a körülményekre?
  • Milyen hitben véghez vitt cselekedetet kér tőled ma Isten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása