Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Támaszkodj Isten ígéreteire, amikor gondok sújtanak

2023. november 04. 03:00 - Lilla:)

 hand-4448893_1920.jpg

Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az Úr Izráel házának tett, mind beteljesedett."

(Józs 21,45)

Amikor csalódás ér bennünket, hajlamosak vagyunk olyan dolgokra fókuszálni, melyek könnyen széteshetnek. Figyeljük a bankszámlánkat és a körülöttünk élőket. Olyan dolgokra figyelünk, amikben kapaszkodókat látunk.

Isten azonban azt mondja, hogy amikor az életünkben minden darabokra hullik, akkor eszünkbe kell jutnia, hogy az ő ígéreteiben bízhatunk.

A Biblia azt mondja, Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az Úr Izráel házának tett, mind beteljesedett." Józs. 21, 45)

Amikor semmi másra nem számíthatsz, Isten ígéreteiben akkor is bízhatsz.

Ez az, amit Pál mondott a hajó többi utasának, amikor a vihar lecsapott rájuk az Apostolok Cselekedetei 27. fejezetében. Feladták a reményt, úgy látszott, mindannyian elvesznek. Isten azonban azt mondta Pálnak, mindannyian meg fognak menekülni. Pál bízott Istenben, és azt mondta a többieknek: „Legyetek bátrak, férfiak, mert én hiszek Istennek, hogy úgy lesz, ahogy megmondta nekem” (ApCsel 27,25 CSB fordítás).

Pál nem a hajóba és nem a kapitányba vetette hitét. Pál Istenben bízott.

Az a csónak nem fog megmaradni örökké. Pál megértette ezt, de tudta, hogy Isten ígéretei megmaradnak.

Egy kicsi mentőcsónakban akarsz bízni?

Lehet, hogy ez a mentőcsónak a ragyogó személyiséged. Lehet, hogy biztos vagy benne, hogy bármin keresztül tudsz jutni a csodás személyiségednek köszönhetően.

Lehet, hogy a kinézeted. Előfordulhat, hogy mindig ez volt a sikered kulcsa. Arra gondolsz, hogy ha felüti a fejét a baj, akkor is támaszkodhatsz még a külsődre.

Talán a pénzed az. Úgy tervezed, hogy bármilyen problémából kivásárolhatod magad.

Ezek azonban mind csak kicsi mentőcsónakok, amik egyszer megsemmisülnek. Az egyetlen biztonságos pont a vihar közepette, ha pontosan Isten akaratának középpontjában állsz.

Csak kérdezd Pált.

Az Apostolok Cselekedete 27. fejezete egy hihetetlen visszaemlékezéssel zárul. „Mindannyian sértetlenül kimenekültek a partra” (ApCsel 27,44 - NLT fordítás)

Isten ígéretei valóra váltak és mindenki megmenekült. A neked tett ígéretei is beteljesülnek.

Amikor Isten ígéreteibe kapaszkodsz a vihar idején, biztos lehetsz benne, hogy azok valóra válnak, és nem te leszel az egyetlen, akin segít.

Lehet, hogy Isten az egész hajódat megmenti.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Isten mely ígéretei jelentik számodra a legtöbbet a nehéz időszakokban?
  • Milyen gyenge „mentőcsónakoktól” függ az életed? Milyen eredménye van ezeknek?
  • Gondolkodj el egy kicsit rajta, hogy Istennek mely ígéreteire kellene visszaemlékezned a viharos időkben! Írd le őket és tedd olyan helyre, hogy gyakran el tudd olvasni!

(*Daily Hope by Rick Warren, 2023.10.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása