Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Olyan a külsőd, mint a belsőd?

2024. március 11. 03:00 - Erika1832

"Álljatok hát készenlétben, felövezve derekatokat igazsággal." (Ef. 6,14 GNT)

The Belt of Truth Buckled Up - Ephesians 6:14a - A Clay Jar

A tisztesség számít. A Biblia azt mondja, hogy háborút viselünk "uralkodók, hatalmasságok és e sötét világ erői ellen" (Efézus 6,12). Ha nem járunk tisztességben és igazságban, nem tudunk harcolni azokkal a szellemi erőkkel, amelyek életünket fenyegetik.

Lényegében arra törekszünk, hogy Isten Igéjének igazságát életünk minden területén alkalmazzuk, beleértve az erkölcsi és a pénzügyi területeket és az emberi kapcsolatainkat is.

Ezért mondja Pál, hogy fel kell öltenünk az igazság övét, mielőtt belekerülünk a körülöttünk zajló szellemi csatákba. Azt mondja, "Álljatok hát készenlétben, felövezve derekatokat igazsággal." (Efézus 6,14 GNT).

Az igazság öve az alapja mindennek. Az igazság nélkül az életed szétesik és a szellemi sötétség veszi át az uralmat.

Az igazság övét úgy ölthetjük magunkra, hogy minden területen tisztességesen élünk. Az integritás az "integer" szóból származik, aminek jelentése "egy egység". A tisztesség tehát nem csupán az életed egy kicsiny szeletére vonatkozik, hanem magára az egész életedre.

Ahhoz, hogy tisztességes életet élj, nem elég csupán ismerni az igazságot, de aszerint is kell élned. Mint az öved, az integritás, a tisztesség stabilitást ad neked. Összetartja az életed a nehéz időkben. Erőt ad.

Természetesen a tisztességes, becsületes élet nem jelenti azt, hogy mindig azt tesszük, ami helyes. Ha a tisztesség a tökéletességgel lenne egyenlő, akkor senki nem ütné meg a mércét, hiszen időnként mindannyian elbotlunk.

Ha tisztességesen, igaz módon akarsz élni, hagyd, hogy az emberek lássák, hogy mi van benned belül. Ez azt jelenti, hogy nincs semmi rejtegetnivalód.

A tisztesség nagy ellensége a képmutatás. Akkor vagyunk képmutatók, amikor tudjuk az igazságot, de nem aszerint cselekszünk. Amikor amit mondunk, nem egyezik azzal, amit teszünk.

És ez veszélyes. Ha életed bármely területén nem vagy becsületes és tisztességes, akkor sebezhető leszel Sátán támadásaival szemben. Valójában abban a pillanatban, amikor elkezded az életedet különböző részekre osztani, például elválasztod egymástól a gyülekezeti életed, a családi életed és a munkahelyi életedet, akkor elveszíted az integritásodat, hiszen nem ugyanúgy éled az életed minden területét.

Úgy tűnik, hogy összecsapnak a hullámok a fejed fölött? Úgy érzed, hogy az életedben a sötétség nyeri meg a csatát? Ez mindig így lesz, ha kettős életet élsz.

Nézz magadba és vizsgáld meg, hogy tisztességben, igazságban jársz-e az életed minden területén. Vedd fel az igazság övét, hogy életed minden területén azt tudd tenni, amit Isten Igéje tanít, és ne csak azon a területén az életednek, ahol neked jó, és ne csak akkor, amikor az neked kényelmes.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Az életed mely területein könnyebb, és mely területein nehezebb engedelmeskedned Isten Igéjének?
  • Miért vagy sebezhetőbb a Sátán támadásaival szemben, amikor elválasztod az életed különböző területeit?
  • Hogyan találhatsz nagyobb szabadságot abban, hogy tisztességesen élsz?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A bűneid elválasztanak téged Istentől. Csak Isten kegyelme az, ami lehetővé teszi, hogy újra helyes kapcsolatba kerülj vele.

A Biblia azt mondja: "Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen" (Efézus,:8-9).

Ha készen állsz arra, hogy békét köss a Teremtőddel, akkor mondd el ezt az imát:

"Drága Jézus, nem akarom, hogy a bűneim többé elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet és bízom benned, megmenekülök. Hiszek neked, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által van, és nem az által, amit én teszek. Befogadlak téged az életembe mint Uramat. Ma életem minden részét átadom neked és a te irányításod alá helyezem.

Olyan életet akarok élni, amilyen életre te teremtettél, és az életem további részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, és ne önmagamat. Neked szánom oda az életemet, és kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.04.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása