Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Félsz az elutasítástól? Tartsd szem előtt az örökkévalóságot!

2024. augusztus 16. 03:00 - R.K.A.

„Ezt mondja az Úr: “Én vagyok, aki megerősítelek titeket. Miért félnétek a halandóktól, akik nem élnek tovább a fűnél?” Ézsaiás 51:12 (GNT fordítás)

2024_08_09_kep.jpgAz elutasítástól való félelem leküzdésének egyik módja a megfelelő szemléletmód megtartása. Meghallgathatod mások véleményét - de soha ne értékeld túl, amit mondanak.

Ézsaiás próféta könyve 51:12-ben Isten ezt mondja: „Én vagyok, aki megerősítelek titeket. Miért félnétek a halandóktól, akik nem élnek tovább, mint a fűszál?”. (GNT fordítás). A földi életed csak átmenet, miért kellene tehát félned mások véleményétől?

A többi ember nem Isten, és a véleményük nem örök érvényű. A siker titka az, hogy tovább tarts ki, mint a kritikusaid - hogy felismerd, a távlat és az örökkévalóság a fontos. Ézsaiás könyvében Isten emlékeztet arra, hogy Ő az egyetlen, aki számít.

Amikor az emberek a földbe döngölnek, ne hidd, hogy az ő ítéletük azonos Isten ítéletével. Ne fogadd el automatikusan a kritikát; ehelyett mérlegeld, hogy mennyit ér.

Miért fontos ez? Mert amikor az emberek helyeslése mindennél fontosabbá válik számodra, akkor az elutasítástól való félelemben fogsz élni.

A Bibliában ezt olvassuk: „Mindezek alapján mit mondjunk tehát? Ha Isten velünk van, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:31, GNT fordítás). Ha felismered, hogy Isten mennyire melletted áll, ez képessé tesz arra, hogy ellenállj a mások felől érkező hatalmas elutasításnak is.

Néhány ember számára csak a népszerűség, a hírnév vagy az ünneplés számít. Az jár a fejükben: „Mit gondolnak rólam mások? Milyennek tűnök a többi ember szemében?”

Ha így élsz, ez azt jelenti, hogy ki vagy szolgáltatva az emberek ítéletének. Ha valaki azt gondolja rólad, hogy vesztes vagy, akkor biztosan vesztes vagy! Ha valaki azt gondolja, hogy alkalmatlan vagy, akkor biztosan alkalmatlan vagy!

Tényleg így akarsz élni?

A jó hír az, hogy Isten soha nem akarta, hogy így élj. Mintha azt mondaná neked: „Miért hallgatsz rájuk? Ők csak halandó emberek. Én vagyok az, aki számít. Ők nem élnek tovább, mint a fűszál.”

Pál apostol azt mondta, hogy az ő célja az életben az, hogy Istennek szerezzen örömet, nem pedig másoknak: „Úgy hangzik, mintha az emberek elismerését akarnám elnyerni? Egyáltalán nem! Csak az Isten jóváhagyását keresem! Népszerű szeretnék lenni az emberek körében? Ha erre törekednék, nem lennék Krisztus szolgája” (Galata 1:10 GNT fordítás).

Pál azt mondja, hogy van választásod. Választhatsz, hogy Isten elismeréséért vagy az emberek elismeréséért élsz.

Kinek akarsz inkább megfelelni? Nem keresheted egyszerre Isten és az emberek tetszését. El kell döntened, hogy kit akarsz lenyűgözni. Csak ne feledd, hogy ki az, aki „nem él tovább, mint a fűszál”, és ki az, aki „megerősít téged”.

Isten melletted áll, és azt akarja, hogy sikerrel járj! Döntsd el, hogy ezután érte fogsz élni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a különbség aközött, hogy mások véleménye hatással van rád, és hogy mások véleménye irányít téged?
  • Isten vagy az emberek elismerésére figyelsz inkább? Hogyan tudnál megváltozni azért, hogy jobban figyelj Istenre?
  • Az öröklét perspektívája mennyiben változtatja meg azt, hogy hol keresed az elismerést a mindennapi életben?

Te hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. A mennybe jutást nem lehet kiérdemelni: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2:8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az imát:

„Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, akkor minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem az életem célját, és egy napon befogadsz mennyei örök otthonodba.

Megvallom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet, és hogy Te feltámasztottad Őt az életre. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól fogva Uramként akarom követem Őt. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a Te akaratodat cselekedjem! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

(Daily Hope by Rick Warren, 2024.08.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása