Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három dolog, amiért imádkozz a fájdalmadban

2024. október 03. 03:00 - FodorImi

hands-2168901_1920.jpg

„Abba, Atyám - kiáltotta -, neked minden lehetséges. Kérlek, vedd el tőlem a szenvedésnek ezt a poharát. Mégis azt akarom, hogy a te akaratod legyen meg, ne az enyém.” Márk 14,36 (NLT fordítás)

A keresztre feszítése előtti éjszakán Jézus a Gecsemáné kertben imádkozott. Tudta, hogy másnap kínzással, szenvedéssel és kereszthalállal kell szembenéznie. Nem akarta átélni ezt a fájdalmat, ahogy te vagy én sem akarnánk.

Egy kissé távolabb ment, és a földre borult, és  imádkozott, hogy ha lehetséges, múljék el tőle a rá váró szörnyű óra.” (Márk 14,35).

Jézus tudni akarta, hogy van-e más módja annak, hogy Isten véghezvigye akaratát a világ megváltására. Imádkozott, és kérte Atyját, hogy készítse fel az útra. Ezzel Jézus megmutatta nekünk, hogy nem baj, ha elmondod Istennek, hogy nem akarsz szenvedni.

A Márk evangéliuma 14. fejezete 36. verse szerint: „Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te.”

Ebben az imában Jézus megmutatatta azt a három dolgot, amit neked is imádkoznod kell, amikor fájdalmaid vannak:

Ismerd el Isten hatalmát. Mondd Istennek: „Atyám, tudom, hogy te bármire képes vagy! Minden lehetséges számodra. Tudom, hogy képes vagy megoldani ezt a helyzetet. Tudom, hogy meg tudsz óvni ettől a szenvedéstől. Tudom, hogy azonnal el tudnád venni a fájdalmat. Istenem, te mindenható vagy.”

Kérd szenvedéllyel. Aztán mondd Istennek: „Atyám, kérlek, add meg nekem, amit kérek! Vedd el ezt a szenvedést és fájdalmat. Te látod a fájdalmamat, és tudom, hogy törődsz velem. Tudom, hogy velem vagy. Tudom, hogy meghallgatod imámat. Kérlek, ne engedd, hogy ez a fájdalom továbbra is a terhem legyen.”

Fogadd el Isten tervét. Végül mondd el neki: „Istenem, nem akarom ezt a szenvedést átélni. De amit a leginkább akarok az, hogy meglegyen a te akaratod. Mindennél jobban akarom a te tervedet, a te célodat és a te perspektívádat. Kérlek, vidd végbe a te akaratodat az életemben, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy el kell viselnem ezt a fájdalmat. Tudom, hogy velem leszel, és segíteni fogsz, és ezzel még inkább hozzád hasonlóvá teszel.

Ez nem könnyű ima, különösen akkor, amikor fájdalmat érzel. De mindig ez lesz az az ima, amit Isten nagyra értékel és amire válaszol.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Szerinted miért fontos, hogy az imádat Isten hatalmának megerősítésével kezdd?
  • Mit jelent szenvedéllyel imádkozni?
  • Úgy érzed, hogy elmondhatod magadról, hogy mindennél jobban szeretnéd, ha Isten akarata teljesülne az életedben? Miért vagy miért nem?

* (Daily Hope by Rick Warren – 2024.09.26.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása