Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az igazi érettséghez idő kell

2010. június 16. 03:00 - Lenard J

Az életünk fokozatosan egyre élénkebbé, tisztábbá és szebbé válik, ahogy Isten belép az életünkbe, s mi olyanok leszünk, mint Ő. (2Kor 3:18b)

A tanítványság egy folyamat, amelyen keresztül egyre inkább hasonlítani kezdünk Krisztusra. A Biblia azt mondja: ...Eljutunk az igaz érettségre, arra a fejlettségre, amely a Krisztus teljessége. (Ef 4.13)
 
Végső soron a célunk nem más, mint, hogy hasonlatosak legyünk Krisztushoz.  Azonban ez egy élethosszig tartó folyamat. Ezen az úton szükség van a hitre (imádat által), együvé tartozásra (közösség által) és változásra (a tanítványság által).
Isten azt szeretné, hogy napról napra egyre jobban hasonlíts Rá: "...felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt."Kolossé 3.10

Manapság az emberek az idő és a gyorsaság megszállotjai, de Istent sokkal jobban érdekli az állhatatosság és a stabilitás, mint az idő. Mi mindent gyorsan akarunk elintézni, legrövidebb úton akarunk menni, mindig azonnali megoldást akarunk találni. Egy prédikációra,tanításra, vagy egy élményre vágyunk, amely azonnal megoldaná minden gondunkat, megszüntetne minden kísértést, és megszabadítana az egyre növekvő fájdalmainktól.

De az igazi érettség sosem egy egyszeri élmény eredménye, nem számít milyen erőteljes vagy mennyire indít meg bennünket egy-egy történés. A növekedés egy fokozatos dolog. A Biblia azt mondja: "Az életünk fokozatosan egyre élénkebbé és szebbé válik, ahogy Isten belép az életünkbe, s mi olyanok leszünk, mint Ő." (2kor 3:18b)

 (A magyar Biblia fordítások az eredetiben használt angol Message, Phillips és NCV Bible alapján a fordító által készültek.)

(Daily Hope Rick Warren, 2010. június 9.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása