Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az engedelmesség felszabadítja Isten erejét

2010. június 21. 00:00 - szateri

„…a Lélek által meg kellett újulnia a ti gondolkodástoknak.” (Ef. 4,23 Budai,1967)

Hagyd, hogy a lélek megváltoztassa a gondolkodásmódodat.

A Bibliában megfigyelhetünk egy fontos igazságot, ami újra és újra, mindenütt felbukkan: abban a pillanatban, amint megteszel egy hitlépést, felszabadulnak a Szentlélek energiái.

Amikor Józsué és Izráel népe egy áthághatatlan akadállyal találta szembe magát, a Jordán vize csak azután apadt le, miután a vezetők bele mertek lépni a rohanó árba, hitben és engedelmességgel. Az engedelmességük felszabadította Isten erejét. (Józsué 3—a ford.)

Isten arra vár, hogy te tedd meg az első lépést. Ne várj arra, hogy erősnek vagy magabiztosnak érezd magad. Indulj el előre ahogyan vagy, gyengén, és tedd azt, ami helyes – a félelmeid és az érzéseid ellenében. Csak így tudsz együttműködni a Szentlélekkel, és a jellemed is így fog fejlődni.

Bár az üdvösségedhez semmi köze nincs az erőfeszítéseknek, a lelki növekedésedhez igenis sok közük van. Az Újszövetségben legalább nyolc alkalommal hangzik el, hogy „igyekezzünk” olyanná válni, amilyen Krisztus (Lukács 13,24.; Róma 14,19.; Efézus 4,3.; 2 Timóteus 2,15.; Zsidók 4, 11.; Zsidók 12,14.; 2 Péter 3,14.)
 

  • El kell hagynunk a régi cselekedeteinket – Mindennek, ami a régi életmóddal kapcsolatos, mennie kell. Romlott, újra és újra megromlik. Szabadulj meg tőle! (Efézus 4,22.)
  • Meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat – Hagyd, hogy a Lélek megújítsa a gondolkodásmódodat! (Efézus 4,23.) A Biblia azt mondja, hogy az értelmünk megújulásával „átváltozunk”. (Róma 12,2.)
  • Ki kell fejlesztenünk a krisztusi szokásokat – A jellemed alapvetően a szokásaid összessége; az, ahogyan szokás szerint cselekszel. A Biblia felszólít erre: „Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Efézus 4,24.)

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. június 14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása